bord glutenvrije uiensoep met lepel

Comfortfood: Glutenvrije uiensoep voor gure dagen

Verwarmend comfortfood: glutenvrije uiensoep voor gure dagen. Op dagen zoals vandaag verlang ik naar een kommetje soep en deze is hier perfect voor. Simpel, voedzaam en de ultieme opkikker als je je niet helemaal lekker voelt. Deze soep is gemaakt met pure ingrediënten, zonder poespas, want een gerecht hoeft niet altijd uit 20 ingrediënten te bestaan. Het smaakt heerlijk met een plak glutenvrij stokbrood van Ouni, royaal bestrooid met gesmolten kaas. En misschien doe jij net als ik en strooi je ook wat kaas rechtstreeks in de soep voor een extra romige twist.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 50 g roomboter of plantaardige margarine
  • 750 g uien (ongeveer 5 grote uien), in dunne ringen
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes (glutenvrij)
  • 100 g geraspte kaas naar keuze
  • Peper naar smaak
  • Glutenvrij stokbrood van Ouni

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze rustig 20-25 minuten, tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn. Roer regelmatig en zorg dat de uien niet aanbranden.
  2. Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe en roer goed door. Breng aan de kook.
  3. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
  4. Proef en breng de soep op smaak met peper. Wil je een extra twist aan de soep? Roer vlak voor het serveren een handje geraspte kaas door de soep.
  5. Bereid het stokbrood: Snijd het glutenvrije stokbrood van Ouni in plakken, beleg met geraspte kaas en laat dit 5 minuten gratineren onder de grill of in de oven op 200 °C, tot de kaas mooi gesmolten is.
  6. Schep de soep in kommen en serveer met de gegratineerde stokbroodplakken.

Tip:

Ben je een echte kaasliefhebber? Zet een schaaltje geraspte kaas op tafel zodat iedereen naar wens wat extra kaas kan toevoegen aan de soep. Deze glutenvrije uiensoep is jouw go-to comfortfood voor gure dagen. Yummie!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie