Heerlijke glutenvrije banaan havermoutwafel met gesmolten chocolade op een bord

De allerlekkerste glutenvrije banaan-havermout wafels

Deze wafels zijn niet alleen glutenvrij, maar ook vol smaak en voedingsstoffen. Met hun zachte textuur en zoete aroma’s zijn ze perfect voor een gezellig ontbijt of een verwennerij tijdens het weekend. Wil je een echte guilty pleasure? Sprenkel dan gesmolten (suikervrije of chocolade met 70% cacaogehalte) chocolade over de wafels of een flinke lik pindakaas met suiker. Super lekker als tussendoortje en ook nog eens suikervrij als je de gesmolten chocolade weglaat.

Voor doordeweekse ochtenden vries ik op zondag een batch in voor de komende week. Heerlijk om je drukke ochtenden makkelijk én toch met een gezond ontbijtje te starten.

Ingrediënten voor 4 porties (Gebruik je een klein wafelijzer? Dan haal je er ongeveer 6 glutenvrije wafels uit):

  • 1 grote rijpe bananen (geprakt)
  • 100 g glutenvrije havermout (ik gebruik 50g fijne havermout en 50g grove havermout)
  • 2 eieren
  • 60 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • Optioneel: een snufje kaneel of een scheutje vanille-extract voor extra smaak
  • Optioneel: gesmolten suikervrije chocolade of chocolade met 70% cacaogehalte

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies.
  2. In een grote mengkom combineer je de geprakte bananen, glutenvrije havermout, eieren, melk en bakpoeder. Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en er een glad beslag ontstaat.
  3. Voeg eventueel naar smaak een snufje kaneel of een scheutje vanille-extract toe aan het beslag en meng opnieuw.
  4. Vet het wafelijzer lichtjes in met olie of bakspray om te voorkomen dat de wafels blijven plakken.
  5. Schep een deel van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels volgens de instructies van het wafelijzer, meestal ongeveer 4-5 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  6. Herhaal dit proces met de rest van het beslag tot al het beslag op is.
  7. Serveer de warme wafels met je favoriete toppings, zoals vers fruit, een lepel Griekse yoghurt en voor de minder gezonde opties de gesmolten chocolade of met honing.

Smakelijk!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie