Vrouw met glutenvrije eiwafel

Glutenvrije hartige eiwafels: snel, eiwitrijk en zonder gedoe

Ik ben team makkelijk in de ochtend. Jij ook? Dan weet je vast hoe fijn het is als je iets op tafel tovert dat snel klaar is, voedzaam is én er een beetje uitziet alsof je het helemaal voor elkaar hebt (ook al zit mijn haar nog in een rommelknot en zoek ik ondertussen een verdwenen gymschoen).

Soms betekent dat bij mij een roerei met tomaat of boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen en dan bereid ik snel ook nog een portie gekookte asperges met zalm voor mijn lunch. En dit alles is klaar terwijl de thee nog nét niet op drinkbare temperatuur is. En vandaag, vandaag had ik zo’n zin in glutenvrije hartige eiwafels met kaas. En nee dit klinkt als veel gedoe, maar dat is het niet. Deze wafels zijn belachelijk simpel te maken en ook nog eens glutenvrij, eiwitrijk en koolhydraatarm.

glutenvrije eiwafel in hand

Glutenvrij ontbijten: waarom het soms lastig is

Als je glutenvrij eet, herken je dit misschien: het ontbijt is vaak een uitdaging. Veel snelle opties zoals croissantjes, crackers of muesli vallen af of zijn duur en niet gezond genoeg. En ja, je hebt ’s ochtends niet altijd zin om zes potjes open te draaien en drie pannen vies te maken.

Daarom ben ik zo fan van deze eiwafels. Ze zijn perfect voor een glutenvrij eiwitrijk ontbijt, bevatten geen meel of gluten én je maakt ze in 5 minuten met maar twee ingrediënten.

bord met glutenvrije eiwafels

Recept voor glutenvrije hartige eiwafels

Wat heb je nodig (voor 2-3 wafels):

  • 2 eieren
  • 1 handje geraspte kaas (jong belegen of cheddar werkt top)
  • Snufje peper en zout
  • (Optioneel: wat schijfjes komkommer voor erbij)
  • Olie om je wafelijzer in te vetten

Zo maak je ze: (liever een filmpje hoe ze gemaakt worden, kijk dan op mijn Instagram account)

  1. Kluts de eieren in een kom.
  2. Voeg de geraspte kaas, peper en zout toe en meng goed.
  3. Vet je wafelijzer in met een beetje olie en laat het goed heet worden.
  4. Giet het mengsel erin (afhankelijk van je apparaat haal je er 2 tot 3 wafels uit)
  5. Bak tot ze goudbruin en stevig zijn.

Glutenvrije wafels om mee te nemen

Heb je er eentje over? Neem ’m lekker mee naar je werk of als lunch voor onderweg. Zelfs koud zijn deze koolhydraatarme wafels verrassend lekker. Ik eet ze in de auto als ik als ik ’s middags eerder van werk vertrek, het veel te vroeg is voor het diner en ik toch al wel honger begin te krijgen.

Extra variatietips

Wil je het nóg gezonder of wat afwisselen? Probeer dan eens:

  • Een snufje kerriepoeder of Italiaanse kruiden in het beslag
  • Extra groenten zoals paprika of bieslook
  • Een topping van hummus of avocado
  • Of serveer er schijfjes komkommer of een lepeltje pesto bij
vrouw met drie glutenvrije eiwafels in hand

Meer glutenvrije ontbijtideeën? Bekijk ook mijn andere makkelijke recepten op de ontbijtpagina.

Volg me op Instagram @glutenvrijmaaktmeblij voor nog meer inspiratie, behind-the-scenes en glutenvrije humor!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie