Weet je nog dat ik vorige week op Instagram enthousiast vertelde over Restaurant De Orchidee in Eindhoven en dat we daar in de zomervakantie een keer wilden gaan eten? Nou… dat werd dus iets eerder.
Zondag hadden we een feestje in Eindhoven en je voelt ’m al aankomen: wij grepen onze kans. Waarom wachten als je er nu al van kunt genieten, toch? Zo gezegd, zo gedaan. Ik reserveerde een tafel voor vier personen: mijn man, dochter, haar vriendje en ikzelf.
Eerste indruk: huiselijk en gastvrij
We kwamen een kwartier te vroeg aan (want ongeduldig en we hadden zó’n zin), maar kregen meteen onze tafel. Het restaurant is knus, met ongeveer tien tafels, warm aangekleed en een gezellige sfeer. We werden vriendelijk ontvangen en kregen bij onze drankjes een schaaltje kroepoek, altijd een goed begin.
Shared dining = samen genieten
De kaart is Aziatisch met een shared dining concept. Perfect als je, net als wij, altijd moeite hebt met kiezen. Of juist nu een feestje, omdat we hier verrassend veel glutenvrije opties van de menukaart mochten kiezen. Want ja: dit glutenvrije restaurant in Eindhoven is er echt eentje om te onthouden.
Omdat mijn dochter en ik glutenvrij eten, gaf ik dit direct aan. Voor wie dit nog niet wist: dit was geen enkel probleem. Sterker nog: Restaurant De Orchidee is gespecialiseerd in glutenvrij Aziatisch eten.
We gingen los (ja, echt los haha) op de menukaart en kozen:
- Aziatische loempia’s
- Vietnamese loempia’s (fan-tas-tisch)
- Dumplings
- Kipsaté stokjes
- Babi pangang
- Nasi (je kunt ook kiezen uit rijst of mihoen)



Dit alles gewoon glutenvrij! Heerlijk als je veilig uit eten wilt zonder stress over verborgen gluten.
De mannen bestelden kip met zoete chilisaus, Kong Bo ossenhaas, Korean Chicken bites en ‘glutenrijke’ loempia’s met bami. Wij zaten met z’n vieren echt te smullen. We bleven maar herhalen hoe lekker het was. Alles kwam in fases op tafel, waardoor het voor ons als een feestje aanvoelde. Iedere hap was goddelijk!

Onze glutenvrije favoriet
De Vietnamese loempia’s waren de toppers van de avond. Lotte had deze nog nooit eerder op en riep enthousiast dat dit “echt het lekkerste ooit” was. En daar sloot ik me volledig bij aan. Deze loempia’s smaakten zoals ik ze vroeger kreeg, toen ik nog wél gluten at. Je proeft het verschil echt niet, zó goed gemaakt.


Toetje-tijd? Jazeker.
Oké, niemand had nog plek voor een dessert… behalve ik. Want ja, bij Chinees eten hoort gebakken banaan, vind ik dan. Ik had het zelf alleen nog niet eerder als dessert gegeten en jeetje: gebakken banaan, glutenvrij geserveerd met een bolletje ijs en slagroom… yummie!

Ondertussen zagen we veel mensen binnenkomen en weer gaan bij de afhaalbalie. Ook werd er volop bezorgd. Ook dat kan gewoon bij De Orchidee.
En toen… TikTok!
We raakten aan de praat met het personeel (dat trouwens top is: vriendelijk, gezellig en attent). We hadden het over onze Instagramaccounts en toen vroegen ze of wij ze al volgden op TikTok. Uh… nee. Maar dat veranderde snel toen ze hun chef lieten zien. Haar filmpjes zijn hilarisch én populair: de laatste TikTok had zelfs meer dan 2,2 miljoen views!

De chef is supervrolijk en maakt leuke content. Volgen dus, als je even een oppepper nodig hebt tijdens je dag.
Praktisch (ook goed om te weten)
- Gratis parkeren voor de deur
- Je kunt er ook glutenvrij afhalen of bestellen
- Ze bestaan deze maand 9 jaar en vieren dit op 20, 21 en 22 juni
- Reserveren kan via de website. Wat sowieso wel handig is als je zeker wilt zijn van een plekje.
Dus: wil je glutenvrij uit eten in Eindhoven, zonder stress en met heel veel glutenvrije keuze? Dan is Restaurant De Orchidee ’the place to be’.
Hier wordt glutenvrij gewoon… normaal. En vooral: mega lekker! Een absolute aanrader voor iedereen die glutenvrij Chinees wil eten in een gezellige setting.
Wil je weten waar je nog meer zonder glutenstress kunt genieten? Op glutenvrijmaaktmeblij.nl deel ik al mijn favoriete adressen. Getest én goedgekeurd.
Enne… ik zou het superleuk vinden als je deze blog deelt. Hoe meer mensen de leukste en veiligste glutenvrije adresjes kennen, hoe beter, toch?!