glutenvrije rode bieten salade in schaaltje

Rode biet met feta, citroen en peterselie: Simpel en gezond recept

Soms zijn de simpelste recepten het lekkerst. Dit recept met rode bietjes is er zo een. Dit recept voor rode biet met feta is een favoriet uit mijn moeders keuken en ik maak het al jaren ook vaak zelf. Niet alleen omdat het makkelijk is, maar ook omdat rode bieten vol ijzer zitten en een boost geven aan je energie. De feta voegt een heerlijke zoute smaak toe en de frisse citroen maakt het helemaal af. Bovendien kun je kiezen tussen verse bieten of handige bieten uit een blikje , ideaal als je weinig tijd hebt of iets gezonds mee naar je werk wilt nemen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g rode bieten (vers of uit blik, zoals de duo blikjes van Bonduelle)
  • 150 g feta, verkruimeld of in blokjes
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt of met bieslook (is ook super lekker)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Optie 1: Verse rode biet

  1. Was en schil de rode bieten.
  2. Kook de bieten in een pan met ruim water en een snufje zout gedurende 30-40 minuten, tot ze zacht zijn.
  3. Laat de bieten afkoelen en snijd ze in kleine blokjes.

Optie 2: Rode biet uit blik

  1. Open het blikje rode biet (bijvoorbeeld van Bonduelle) en laat de bieten uitlekken.
  2. Snijd de bieten in blokjes of gebruik ze direct als schijfjes.

Verder afmaken:

  1. “Deze rode biet met feta salade is eenvoudig te maken en rijk aan smaak.
  2. Meng de blokjes rode biet met feta en peterselie tot een heerlijke salade.
  3. Meng het citroensap, olijfolie, peper en zout in een kommetje tot een dressing. Giet dit over de bieten.
  4. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en meng voorzichtig.

Gezondheidstip:

Rode biet met feta combineert de voordelen van ijzerrijke bietjes en calciumrijke feta. Ze bevatten ook veel antioxidanten en nitraten, wat je bloeddruk kan verlagen. Samen met de eiwitten en citroen, een bron van vitamine C, vormt dit gerecht een gezonde maaltijd of bijgerecht.

Serveerideeën:

  • Serveer deze rode biet met feta salade bij gegrilde kip of vis.
  • In een lunchbox met wat quinoa of glutenvrije crackers voor een complete maaltijd.

Ik hoop dat je net zoveel van dit recept geniet als ik! Maak je het gerecht, dan zou ik het supertof vinden als je de tag #glutenvrijmaaktmeblij gebruikt.

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie