top-view-delicious-porridge-with-raspberries-light-background

Tropisch genot: Glutenvrije zomerse overnight oats.

Ervaar het gevoel van een tropische vakantie met deze verrukkelijke overnight oats, gevuld met kokos, sappige ananas, knapperige amandelen en een vleugje geraspte kokos. En het beste van alles: je hoeft er niet uren voor te vliegen, want je maakt het gewoon in je eigen keuken. Dit recept biedt een perfecte balans van smaken en texturen, klaargemaakt voor een verfrissend en voedzaam ontbijt. Ideaal voor als je alvast in de vakantiestemming wilt komen, zelfs als je nog twee weken moet werken -ik ben ze aan het aftellen- voordat je echt vakantie hebt. Je bereidt het de avond van tevoren voor, dus het enige wat je morgenochtend hoeft te doen is uit bed rollen en dit heerlijke ontbijt uit de koelkast halen. Hier is hoe je het maakt:

Ingrediënten:

  • 40 gram glutenvrije havermout
  • 100 ml kokosmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
  • Verse ananas, in stukjes (naar smaak, bijvoorbeeld 100 gram)
  • Een handjevol amandelen (ongeveer 30 gram), grof gehakt
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel hennepzaad (voor extra eiwitten)
  • Optioneel: honing of ahornsiroop voor zoetheid
  • Decadente versie: voeg een klein beetje geraspte witte chocolade toe

Bereidingswijze:

  1. Combineer de ingrediënten: Meng in een kom de havermout, kokosmelk, geraspte kokos, verse ananasstukjes en hennepzaad. Roer goed door zodat de havermout gelijkmatig is bedekt met de kokosmelk.
  2. Laat het weken: Dek de kom af en zet deze minstens 4 uur, of bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast om te laten weken. De havermout zal de kokosmelk en de sappen van de ananas absorberen en zacht worden.
  3. Toevoegen van noten: Haal de kom uit de koelkast en roer de gehakte amandelen en eventueel de geraspte witte chocolade erdoorheen. Voeg naar smaak honing of ahornsiroop toe voor extra zoetheid.
  4. Serveren: Verdeel de overnight oats over kommen en garneer eventueel met extra stukjes ananas, geraspte kokos of een paar hele amandelen. En voor de decadente versie voeg je nog een beetje geraspte witte chocolade toe.

Geniet van dit voedzame en verfrissende ontbijt op warme zomerdagen zoals vandaag. Beter kun je jouw ochtend niet beginnen!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie