frambozen chocolade ijsjes glutenvrij op blauw bord met frambozen

Frambozen choco bites: zo lekker dat je vergeet dat ze gezond zijn

Je wil iets lekkers. Iets met chocolade. Iets fris. En liefst ook nog gezond, zonder dat je dat proeft.

Ik hoor je. En daarom heb ik iets goddelijks voor je gemaakt. Deze frambozen choco bites zijn precies wat jij nodig hebt als je zin hebt in iets bijzonders, maar ook wil voeden in plaats van vullen. Dit vind ik zelf steeds belangrijker worden. En nee hoor, ik stop er geen courgette of spinazie in (dat doen we ergens anders wel weer).

Deze frambozen chocolade bites zijn:

  • romig,
  • crunchy,
  • smeuïg,
  • een tikje tropisch,
  • én gehuld in pure chocolade.

En dat ze gezond zijn? Dat proef je dus níét.
Maar je lijf? Dat zegt alleen maar: thanks, dit hadden we nodig. Geen bloedsuikerpiek in zicht, wel een goed gevoel dat blijft hangen.

Waarom ik dit recept maakte?

Soms wil ik gewoon iets wat smaakt alsof ik op een strand lig met een cocktail in m’n hand,
maar dan in de vorm van een gezond tussendoortje. En als ik niks lekkers heb staan, nou… dan krijg je dit tafereel:
Deurtjes open, laatjes dicht. Kasten open, weer dicht.
Zucht.
“Ik wil iets… maar wat?”

Daarom maak ik in het weekend altijd even een voorraadje klaar met gezonde, glutenvrije lekkernijen.
Dat is mijn geheim tegen dat chagrijnige, snackzoekende ik-moment.

Helaas was ik dit weekend ziek. Dus ik ga straks nog even aan de slag, want dit soort snacks maken het verschil. Voor je energie, je humeur én je zin in chocolade.

vrouw met glutenvrij ijsje in haar hand

Wat heb je nodig? (voor 6 ijsjes of ongeveer 12 bonbonnetjes)

  • 60 g glutenvrije havervlokken
  • 30 g hennepzaad
  • 100 g geraspte kokos
  • 50 g zoetmiddel naar keuze (zoals erythritol)
  • 15 ml vanille-extract
  • 40 ml kokosolie (gesmolten)
  • 250 g diepvriesframbozen
  • 200 g pure chocolade (minimaal 70% cacao) (of kies een vegan variant als je geen melkproducten mag)
  • Extra 1-2 el kokosolie om de chocolade te smelten
  • Siliconen ijsvormpjes of bonbonvormpjes

Zo maak je ze:

  1. Blend eerst de droge ingrediënten: havervlokken, hennepzaad, kokos en het zoetmiddel.
  2. Voeg daarna de frambozen, vanille en gesmolten kokosolie toe. Blend nog een keer kort mee. Je houdt een beetje bite en dat maakt het juist zo lekker!
  3. Vul je vormpjes en druk goed aan. Stokjes erin als je voor ijsjes gaat. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.
  4. Smelt intussen de chocolade met wat kokosolie au bain-marie.
  5. Haal je bites uit de vriezer, dip ze in de chocolade en leg op bakpapier. Dan hup, weer terug in de vriezer.
  6. Voor de ultieme beleving: haal ze 20 tot 30 minuten vóór het eten uit de vriezer. Zacht, fris, romig, echt een momentje voor jezelf.

Kleine trek?

Vind je een ijsje te veel van het goede?
Gebruik dan bonbonvormpjes in plaats van ijsvormen. Zo heb je kleinere bites: perfect voor bij de thee of als verantwoorde afsluiter na het eten.

een hap uit een glutenvrij ijsje

Waarom dit een topkeuze is:

  • Frambozen: rijk aan antioxidanten en laag in suiker wat heel goed is voor je bloedsuiker
  • Hennepzaad: bomvol eiwitten en gezonde vetten
  • Havervlokken: geven vezels en houden je lang verzadigd
  • Geraspte kokos: gezonde vetten én een heerlijke bite
  • Erythritol: zoet zonder de nadelen van suiker
  • Pure chocolade (70%): bevat antioxidanten en is gewoon heerlijk
  • Kokosolie: zorgt voor romigheid en knapperige chocolade
vrouw die heel blij is met een glutenvrij ijsje

Maak jij ze ook? Laat het me weten op Instagram @glutenvrijmaaktmeblij ik zie jouw creaties graag voorbij komen! Nog zo’n lekker recept? Dan ga je deze ijshartjes ook fantastisch vinden.

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje