Zoeken
Sluit dit zoekvak.
glutenvrije ijs chocolade hartjes op schaaltjes

Gezonde chocolade ijshartjes

Het lekkerste glutenvrije, suikervrije én lactosevrije Valentijns-tussendoortje en mealprep-proof!

Oké, ik geef het toe: Valentijnsdag is super commercieel. Maar zodra er chocolade in het spel komt, ben ik om en als het dan óók nog een gezondere variant is? Nou, dan heb je mijn volle aandacht. Deze gezonde chocolade ijshartjes zijn alles wat je wilt: Glutenvrij, geen toegevoegde suikers, alleen pure ingrediënten en nog steeds kei verrukkelijk.

En nog beter: ze zijn mealprep-proof! Maak een flinke batch, gooi ze in de vriezer en je hebt altijd een gezond, verantwoord tussendoortje achter de hand. Perfect voor drukke dagen, als traktatie na school (de kids zijn er dol op!) of gewoon als je trek hebt in iets lekkers zonder schuldgevoel.

Oh en nog een mega tip: als je gezinsleden ze eenmaal ontdekken, ben je ze binnen no-time kwijt. Dus verstop ze slim in de vriezer. Of maak er gewoon extra veel.

Wat heb je nodig?

• 50 g pure chocolade (minimaal 70% cacao, maar je kunt elke soort chocolade gebruiken)
• 50 g aardbeien
• 1 grote eetlepel Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
• 1 theelepel kokosolie
• Hartjes siliconenvorm (ik kocht de mijne bij Action voor nog geen €1)

Zo maak je ze:

Chocolade smelten:
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt deze samen met de kokosolie au bain-marie of in korte intervallen in de magnetron. Roer goed door tot een gladde massa.

Vormpjes bekleden:
Giet een dun laagje gesmolten chocolade in elk hartvormpje en gebruik een kwastje of lepel om ook de zijkanten te bedekken. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast tot de chocolade hard is.

Aardbeien vulling maken:
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en prak ze fijn met een vork.

Vullen:
Haal de vorm uit de koelkast en vul elk hartje met een klein laagje geprakte aardbeien. Voeg vervolgens een theelepel Griekse yoghurt toe.

Afdekken met chocolade:
Giet de resterende gesmolten chocolade over de vulling en strijk glad met de achterkant van een lepel.

Vriezen & genieten!
Plaats de vorm voor minimaal 30 minuten in de vriezer. Daarna zijn je gezonde chocolade ijs hartjes klaar om van te genieten!

Mealprep-tip!

Deze hartjes blijven tot 2 maanden goed in de vriezer, dus maak er meteen een extra portie van. Bewaar ze in een luchtdichte doos of zakje en haal ze er gewoon uit wanneer je zin hebt in een gezonde snack.

Variatietips!

• Extra crunch? Voeg een fijngehakte noot of wat kokosrasp toe aan de aardbeienvulling.
• Zoeter? Meng een klein beetje honing of erythritol door de Griekse yoghurt.
• Andere fruitsoorten? Probeer eens frambozen, mango of bosbessen!

glutenvrij chocolade ijs hartje in hand

Dus, ga jij ze maken? Laat me weten wat je ervan vindt! Deel jouw creatie op Instagram en tag me met #glutenvrijmaaktmeblij, ik ben super benieuwd!

Als je dit lekker vindt, dan heb ik hier nog een verrukkelijk gluten- en suikervrij recept voor een heerlijke glutenvrije drilpudding.

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje