gezond glutenvrij ijsje

Gezond banaan-aardbei ijs & yoghurt-aardbeien recept (+bonus recept)

Op warme dagen is er niets lekkerder dan een frisse en gezonde snack uit de vriezer. Deze twee recepten maak ik al jaren, eigenlijk al sinds de kinderen klein waren. Ik zou het bijna geen recepten durven noemen, omdat ze zo simpel zijn en ze zijn altijd een succes. Gezond, lekker en ideaal voor elk moment van de dag.

Of we nu visite krijgen, de kinderen trek hebben in iets zoets of ik zelf gewoon zin heb in een frisse snack, deze snacks zijn in de zomer altijd bij ons te vinden. Mijn tip: zorg er altijd voor dat je schijfjes banaan in de vriezer hebt liggen. Daarmee maak je in een handomdraai het lekkerste ijs. Aardbeien kan ook, maar neem dan verse aardbeien en geen diepvriesvariant uit de supermarkt, want die zijn vaak al veel te nat.

Met deze twee eenvoudige ideeën, banaan-aardbei ijs en yoghurt-aardbeien, heb je altijd een gezonde en vrolijke zomersnack bij de hand. En laat je kind(eren) meehelpen met bereiden, is nog leuk ook!

Recept 1: Banaan-aardbei ijs

gezond en glutenvrij aardbei en banaanijs

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 rijpe bananen
  • 200 g aardbeien

Bereiding:

  1. Snijd de bananen en aardbeien in stukjes.
  2. Leg ze minstens 3 uur in de vriezer (of nog beter: een nachtje).
  3. Doe het bevroren fruit in de blender of keukenmachine.
  4. Mix tot een romig ijs. Klaar!

Tip: Wil je extra romigheid? Voeg een scheutje (plantaardige) yoghurt of kokosmelk toe. En vind je de pitjes niet lekker in het ijs, dan eerst even de aardbeien zeven voordat je ze bij de bananen doet

Recept 2: Yoghurt-aardbeien

gezonde yoghurtijs aardbeien

Ingrediënten (voor 10 stuks):

Bereiding:

  1. Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
  2. Dip elke aardbei in de yoghurt en leg ze op een bord met bakpapier.
  3. Zet in de vriezer en laat opstijven.
  4. Herhaal het dippen nog 1 à 2 keer voor een mooi dik yoghurtlaagje.
  5. Laat ze daarna volledig bevriezen.

Tip: Voeg een beetje honing of vanille-extract aan de yoghurt toe voor een zoetere variant.

Bonusrecept: Banaan-Choco Hartjes

Dit recept maakte ik vaak voor mijn vader toen hij ongeneeslijk ziek was. Hij genoot hier enorm van en voor mij heeft dit recept daardoor een speciale betekenis. Het is puur, simpel en kei lekker. Het is inmiddels al weer twaalf jaar geleden, wat je ook aan de kwaliteit van de foto´s kunt zien.

Ingrediënten (voor ca. 6 hartjes):

  • 2 rijpe bananen (ca. 240 g zonder schil)
  • 2 eetlepels cacaopoeder (ca. 15 g)
  • 50 ml (plantaardige of gewone) slagroom

Bereiding:

  1. Snijd de bananen in plakjes en leg ze minimaal 3 uur (of een nacht) in de vriezer.
  2. Doe de bevroren banaan, cacaopoeder en slagroom in een blender of keukenmachine.
  3. Mix tot een romige chocoladeroom.
  4. Verdeel het mengsel in siliconen vormpjes (hartjes, rondjes, of wat je leuk vindt).
  5. Zet de vormpjes minstens 2 uur in de vriezer tot ze stevig zijn.
  6. Steek er eventueel stokjes in om er leuke “choco-ijs-lolly’s” van te maken.

Tip: Voor extra romigheid kun je een scheutje kokosmelk of een lepeltje pindakaas toevoegen.

Waarom deze recepten zo fijn zijn

  • Gezond: Geen suiker, geen kunstmatige toevoegingen, alleen puur fruit en yoghurt.
  • Makkelijk: Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je hoeft nauwelijks iets te doen.
  • Kidsproof: Perfect voor kinderen, want het lijkt op ijsjes maar is gewoon fruit.

Met deze recepten haal je het ultieme zomergevoel in huis –> gezond, simpel en verrassend lekker.

Deze chocolade ijs hartjes zijn ook fantastisch en handig om in de vriezer te hebben!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje