Hoewel Halloween alweer voorbij is, kon ik dit recept echt niet overslaan. Ik had het al op Instagram gedeeld, maar vergat het hier te plaatsen en dat mag natuurlijk niet gebeuren. Want deze glutenvrije mummies op een stokje zijn zo leuk, zo lekker en zo makkelijk dat ze een vaste plek verdienen op mijn website.
Bij ons thuis vieren we Halloween altijd groots: pompoenen, verkleedpartijen en natuurlijk een tafel vol met enge en heerlijke snacks. Deze brownies in mummievorm zijn daarbij een absolute hit. Ze zijn glutenvrij, zien er geweldig uit en iedereen, van kinderen tot opa’s en oma’s, wil er eentje vasthouden (en opeten uiteraard).

Wat heb je nodig
- Glutenvrije brownies (bijv. van Albert Heijn)
- Witte (vegan) chocolade
- Snoepoogjes (Dr. Oetker)
- Eventueel siliconen ijsvormpjes of een mal (ik gebruik deze)
- Houten stokjes
Bereidingswijze
- Vorm de brownies
Leg de brownies in een ijsvorm (of gebruik de bestaande vorm als je die leuk vindt).
Druk ze licht aan zodat ze een mooie afgeronde bovenkant krijgen. - Stokje erin
Steek een houten stokje in elke brownie en zet ze een halfuur in de koelkast om stevig te worden. - Chocolade smelten
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet vervolgens wat van de gesmolten chocolade in een smal glas of hoge beker. - Dopen & versieren
Haal de brownies uit de koelkast en doop ze één voor één in de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn.
Leg ze op bakpapier en plak direct de snoepoogjes vast met een klein beetje chocolade. - Mummie-look maken
Doe de overgebleven chocolade in een plastic zakje en knip een klein hoekje af.
Spuit dunne sliertjes over de brownies heen, alsof het verbanden zijn. - Op laten stijven
Laat de mummies opstijven in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. En klaar zijn ze: glutenvrije mummies op een stokje! - Vind je het fijner om de uitleg in een filmpje te zien, kijk dan even op mijn instagramaccount
Waarom dit recept zo geweldig is
- Supersnel klaar: binnen 30 minuten klaar, zonder oven.
- Perfect voor kinderen: ze kunnen meehelpen met versieren.
- Geen gedoe: gemaakt met kant-en-klare brownies, dus ideaal voor drukke dagen.
- Leuk voor feestjes: niet alleen met Halloween, maar ook voor verjaardagen of traktaties.


Mealprep-tip
Maak de brownies een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast. De chocolade wordt dan lekker stevig en de smaken trekken goed in.
Wil je ze nog eerder voorbereiden? Je kunt ze tot drie dagen van tevoren maken en bewaren in een goed afgesloten bak in de koelkast. Even op kamertemperatuur laten komen voor het serveren en dan lekker smullen!
Wil je ze meenemen naar school of werk? Wikkel elke mummie afzonderlijk in bakpapier, dat voorkomt plakken en breken.
Variatietips
- Gebruik pure of melkchocolade voor een “donkere mummie-look”.
- Versier met oranje sprinkles of een klein lintje om het stokje voor extra Halloweensfeer.
- Geen Halloween? Laat de oogjes weg en maak er “winterbrownies op een stokje” van met witte chocoladesneeuw.

Onze Halloween-traditie
Bij ons thuis is Halloween inmiddels een vaste traditie geworden. Terwijl vrienden en vriendinnen van de kinderen en van ons binnenlopen en ook familie meehelpt, maken we ons samen helemaal klaar voor de avond. Pompoenen uithollen, versieren, lichtjes aan en natuurlijk: heel veel snacks!
Na het wijkfeest staat hier standaard een enge film op het programma, compleet met dekens, warme Halloweensokken en gegiechel bij elk spannend moment.
En die mummies op een stokje? Die verdwijnen meestal sneller dan ik ze kan fotograferen. En dat is het mooiste compliment dat een moeder kan krijgen, toch?
Deel jouw mummies!
Heb jij deze glutenvrije mummies op een stokje gemaakt?
Deel je foto op Instagram met #glutenvrijmaaktmeblij Ik vind het geweldig om te zien hoe jullie versies eruitzien!