Zodra de eerste zonnestralen binnenkomen, ben ik verkocht. Ik krijg direct zin in een stranddag met een mocktail in mijn hand, slippertjes aan en een laagje zonnebrand op m’n huid. (Tip: die van dr. Jetske Ultee ruikt echt heerlijk en beschermt goed.)
Maar goed, terug naar de keuken, want daar wacht een lekker zomers recept: glutenvrije yoghurt ice bites. Makkelijk te maken, fris van smaak en perfect voor warme dagen als licht tussendoortje of toetje.
Waarom yoghurt ice barks perfect zijn als glutenvrij tussendoortje
Als je glutenvrij eet, kan het lastig zijn om iets te vinden dat en verantwoord is en snel klaar. Veel zomerse lekkernijen bevatten verborgen gluten en toegevoegde suikers en dat is nou net wat je niet wil.

Deze glutenvrije yoghurt ice bites uit de vriezer lossen dat allemaal op:
* Glutenvrij
* Makkelijk lactosevrij of melkvrij te maken (als je lactosevrije yoghurt of kokosmelk gebruikt)
* Geen toegevoegde suiker
* Koolhydraatarm mogelijk (met erythritol)
En ook voor dit recept geldt weer dat het mega makkelijk te maken is!
Wat heb je nodig? (voor 4 kleine bars)
- 3 tot 4 eetlepels yoghurt naar keuze
- 1 theelepel vanille-extract
- Optioneel: 1 tot 2 eetlepels erythritol (natuurlijk alternatief zonder bloedsuikerpieken)
- Handje frambozen (vers of gevriesdroogd)
- Een bakvel op een bord, of een siliconenvorm (bijv. de mueslireepvormpjes van de Action)
- Bord of schaal voor extra stevigheid als je een siliconenvorm gebruikt
Zo maak je deze glutenvrije yoghurt ice bites:
- Meng de yoghurt, vanille en eventueel erythritol tot een glad mengsel.
- Maak kleine hoopjes op een bakvel (mijn voorkeur) of giet het in de siliconenvorm.
- Voeg de frambozen toe, bovenop of erdoorheen.
- Laat minimaal 2 uur in de vriezer hard worden. Echt wachten dus.
Let op: te vroeg eruit halen = yoghurtdrama…ik spreek uit ervaring.
Variaties en extra tips
- De beste tip is: maak de repen niet te dik: Mijn grootste fout was om ze best dik te maken (want meer is lekker?) Nou, niet dus. Ze smelten snel en dan zit je met een mega yoghurt hap die aan alle kanten begint te lekken.
- Choco-marble effect: Meng wat gesmolten pure chocolade door de yoghurt.
- Kokosliefhebber? Voeg wat kokosrasp toe aan de bovenkant.
- Andere fruitsmaken: Denk aan blauwe bessen, mango, passievrucht of banaan.
- Crunchy topping: Strooi wat gehakte noten of glutenvrije granola over de bovenkant.
Bewaar de bites in een afgesloten bakje in de vriezer. Ze blijven tot 2 weken goed, als je ze zolang laat liggen natuurlijk.

Glutenvrij, gezond en zomers genieten
Deze glutenvrije yoghurt ice bites zonder suiker zijn geweldig voor iedereen die gezonder wil snacken zonder in te leveren op smaak. Ideaal voor kinderen, sporters of als fris nagerecht tijdens een etentje in de tuin.
- Nog meer inspiratie voor zomerse snacks? Bekijk ook mijn recepten onder de categorie zomer.
- En volg me op Instagram @glutenvrijmaaktmeblij voor nog meer makkelijke recepten, herkenbare glutenvrije momenten en vrolijke food-inspiratie!
