sevilla prachtig gebouw met bootje

Glutenvrij in Sevilla: Top weekend vol zon, sinaasappelbloesem en cheesecake

Een tijdje geleden ging ik met zeven collega’s spontaan een weekendje weg naar Sevilla. Een geweldig idee van mijn collega, die hier een neus voor heeft en die tijdens het werk liet vallen: “Er zijn goedkope vluchten, zullen we gaan?” Niet lang daarna boekten we dit heerlijke weekend. Drie volle dagen, zon in het vooruitzicht en ik dacht wel even: Glutenvrij in Sevilla, als dat maar gaat lukken…

Nou, spoiler alert: Sevilla is fantastisch voor de glutenvrije eter! Ik ben echt helemaal verliefd geworden op deze stad en ik wil hier heel graag nog een keertje terug. De geur van sinaasappelbloesem, de gezellige straatjes en ook zeker voor het eten. Ik kijk altijd even op de app Find me Glutenfree voor de lekkerste hotspots.

Dag 1 – Aankomen, ontdekken en goddelijke kaas

We kwamen aan op vrijdagochtend, tegen lunchtijd. We hadden een superleuk appartement midden in het centrum en besloten eerst even richting de Metropol Parasol te lopen, die mega houten constructie die eruitziet als een reusachtige paddenstoel. Mooi om te zien, maar we vonden de ingang naar boven niet en wij hadden mega honger! Dus hop, op naar:

Hotspot 1: Casa Ricardo
Ze hadden daar glutenvrij brood met heerlijk beleg, die kaas, die olijfolie… ik had daar serieus best een maand kunnen blijven zitten. En super betaalbaar én gezellig.
Daarna zijn we gaan slenteren door het centrum, winkeltjes in en uit. Alleen toen ging het met mij mis: hele slechte schildklierwaarden + zon + te weinig gegeten = ik voelde me vreselijk slecht.

En wat bof ik dan met mijn toppers van collega’s. Ze zorgden zo goed voor me, zo lief! Ze haalden van alles, vroegen of ik wilde liggen, zorgden dat ik me rustiger voelde, brachten eten. Ik ben zo blij met die lieverds! En ondanks dat ik normaalgesproken de eerste nacht ergens nooit slaap… sliep ik hier als een blok.

Dag 2 – Brunch, fietsen en cheesecake

Ik werd wakker en dacht: ik voel me eigenlijk best oké. Gelukkig maar, want die middag stond een fietstour op het programma en dat wilde ik echt niet missen.

Hotspot 2: Brunchit
Nou… oooooooo my gosh wat een ontbijt! Alles zag eruit als een feestje op je bord. Glutenvrije opties, mooi opgemaakt en superlekker. Echt zo’n plek waarvan je denkt: hier wil ik morgen wéér heen.

Daarna dus de fietstour, met een superleuke Nederlandse gids. En serieus dit wil ik vaker doen. Op de fiets zie je ontzettend veel van de stad, met af en toe een stop, veel informatie en vooral gezelligheid.
We fietsten langs het hotel waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun eerste date hadden, door het oude centrum, langs het water, door een park… alle hotspots gingen we af. Jeetje, wat is dit een mooie stad! Wel een minpuntje: wij waren helemaal verbaasd dat hier nog wekelijks stierengevechten plaatsvinden, dat vonden we moeilijk te bevatten en eigenlijk gewoon heel zielig.

Hotspot 3: Chök Sevilla
Ik had dit megakleine glutenvrije bakkerijtje al gisteren op het oog en moest en zou daar naartoe gaan. Ohhhh wat een pareltje! Alles, maar dan ook echt alles ziet er daar heerlijk uit. Ik kocht er een cheesecake met pistachecrème. Supermachtig, dus gedeeld met collega’s die het ook allemaal heerlijk vonden.

’s Avonds aten we bij:
Hotspot 4: San Marco Restaurant
Dit mooie Italiaanse restaurant was oorspronkelijk een Arabisch badhuis uit de 17e eeuw. Wat een beleving was dit. Voor glutenvrije eters ook fantastisch goed georganiseerd, want alles werd apart geserveerd. Ze hadden glutenvrije pizza, brood, zalm… en ik zat daar helemaal op mijn gemak. Ik durfde alles te eten wat ik voorgeschoteld kreeg. Zij snapten wat glutenvrij eten inhoudt. De bediening was voorzichtig, oplettend en het eten was heerlijk.

Dag 3 – Alcazar & een koek voor onderweg

Zondag alweer. We begonnen bij Genova. Tsja… niet mijn favoriet. Ze hadden glutenvrij brood, ik nam roerei met spek, maar het was wat flauw en saai. Niet duur, maar ik had liever nog een keer bij Brunchit gegeten. De locatie is overigens wel perfect. Dichtbij toffe bezienswaardigheden.

Daarna: naar Alcazar. En wow. Daar kun je zo een middag ronddwalen in die tuinen. We begonnen binnen en het leek net of het zich opbouwde. Het werd steeds mooier wat je zag. De tuin was echt mijn favoriet. Overal fonteintjes, bloemen, een familie eend en schaduwplekjes waar je even lekker kon gaan zitten en genieten van al dat moois om je heen. Echt prachtig! Tip: boek een week van tevoren je ticket. Het is hier zo druk dat je anders niet binnenkomt.

Na afloop wilden we op tip van de gids ergens tapas eten, maar: alles vol. Uiteindelijk ergens binnen beland en tja… dat was het niet voor glutenvrij. Er was een allergenenkaart, maar buiten kaas, olijven en ham was er niks te krijgen. En je raadt het al: ik had honger. Echt honger-honger.

Tot een collega zei: “Daar zit nog iets biologisch! Misschien hebben zij ook glutenvrije opties.”
Hotspot 5: Bio Mio
En ja hoor: glutenvrije koek. En niet zomaar eentje. Die was zó lekker dat ik spijt had dat ik er niet nog één had gekocht voor in het vliegtuig. Deze hotspot was trouwens super schattig, heel klein met een paar zitgelegenheden voor de deur.

Mijn conclusie:
Sevilla is een mega aanrader. Voor de sfeer, het eten, de zon… en ook voor glutenvrije reizigers. Geen stress, wel genieten. Wij waren er in het laatste weekend van maart. En ik denk dat dit de perfecte tijd is om Sevilla te bezoeken. Perfecte temperatuur, niet te heet, niet al te druk (was te doen) en die geur van de bomen… Ik heb in Sevilla een homespray gekocht met de geur van de sinaasappelbomen, zodat ik me nog regelmatig in de Spaanse sferen dompel. Ik wil terug…

Mijn favoriete glutenvrije plekken op een rij:

  • Casa Ricardo: Voor dat glutenvrije brood met kaas en olijfolie waar je úren kunt blijven zitten.
  • Brunchit: Ontbijten als een koningin, glutenvrij en prachtig opgemaakt.
  • Chök Sevilla: Kleine bakkerij, grote glutenvrije liefde. Cheesecake met pistache? Yes please.
  • San Marco Restaurant: Glutenvrije pizza, brood, zalm… en alles apart geserveerd. Veilig & verrukkelijk.
  • Bio Mio: Biologisch, glutenvrij en die koek? Die had ik serieus moeten hamsteren voor de terugvlucht.

Dus… mocht jij nog twijfelen: ga! En als je tips nodig hebt: you know where to find me. Ook voor lekkere glutenvrije recepten ben je bij mij aan het juiste adres. Neem een kijkje op de receptenpagina.

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje