Zoeken
Sluit dit zoekvak.
heerlijke aardbeien geitenkaas salade glutenvrij

Aardbeien geitenkaas salade: fris, glutenvrij en klaar in 2 minuten

Sommige recepten nestelen zich onverwacht in je hart én in je weekmenu. Deze aardbeien geitenkaas salade is daar het perfecte voorbeeld van. Een paar jaar geleden proefde ik ‘m voor het eerst tijdens een BBQ bij onze overburen. Een schaal met veldsla, verse aardbeien en zachte geitenkaas. En ik wist niet wat ik meemaakte. Het smaakte als een romig aardbeien-dessert, maar dan… met sla. Fris, zacht, licht en verrassend lekker.

Sindsdien staat deze salade regelmatig bij ons op tafel. Als snelle lunch op werk, als picknickgerecht of als frisse aanvulling tijdens een zomerse barbecue. En elke keer krijg ik er vragen over, zelfs van patiënten die me ermee zien rondlopen. Je snapt: dit is een blijvertje.

Aardbeien geitenkaas salade met op de achtergrond een theedoek en aardbeien op een houten plank

Wat heb je nodig voor deze aardbeien geitenkaas salade?

  • Een handje aardbeien (in partjes gesneden)
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas naturel (verkruimeld)
  • Ongeveer 50 gram veldsla of sla naar keuze
  • (Optioneel: een beetje balsamicoazijn: oorspronkelijk hoort het erbij, maar ik vind hem zonder lekkerder)

Zo maak je de salade:

Leg de veldsla op een bord, verdeel de aardbeienpartjes erover en kruimel de geitenkaas erboven. That’s it! Deze aardbeien geitenkaas salade is in een paar minuten klaar en maakt indruk alsof je een masterchef bent.

Het is een gezonde lunch of bijgerecht dat aanvoelt als een guilty pleasure, maar dan zonder schuldgevoel. Alle credits gaan naar mijn overburen, zij introduceerden me dit zomerse feestje op een bord.

Heb jij deze salade al geprobeerd? Deel jouw versie met #glutenvrijmaaktmeblij en inspireer anderen.

Voor meer glutenvrije zomerrecepten en verrassende combinaties: neem een kijkje op de receptenpagina en ontdek hoe makkelijk én bijzonder glutenvrij eten kan zijn.

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje