Sinds eind augustus ligt het Sinterklaas snoepgoed al in de winkels en ik wilde wachten met kopen totdat de Sint in ons land aankomt, maar ik ben al overstag gegaan met een mooie aanbieding bij de AH. Zeker als je glutenvrij eet, is elke aanbieding mooi meegenomen, het leven is al duur zat.
Jaren geleden maakten we de eerste truffels, truffels die het bij jong en oud erg goed doen op feestjes. Pistache/ witte chocolade truffels, Speculaas/ witte chocolade truffels en Oreo/ chocolade truffels, allemaal super makkelijk om te maken en binnen no time een luxe verwennerij. Je kunt eindeloos variëren met de smaken die jij wil. Dus nu hier een overheerlijke Sinterklaas versie voor tijdens pakjesavond.

Ingrediënten:
- 1 pak glutenvrije pepernoten (ik gebruikte de glutenvrije chocolade pepernoten van de AH)
- 1 pakje Monchou
- Witte chocolade, melkchocolade of pure chocolade
Bereidingswijze:
- Doe de glutenvrije pepernoten in de keukenmixer en maal ze helemaal fijn. Als je geen mixer hebt, kun je de pepernoten in een plastic zakje doen en er met een deegroller overheen rollen, of gebruik de achterkant van een keukenmes om ze fijn te hakken.
- Houd 1 eetlepel gemalen pepernoten apart.
- Voeg de monchou toe aan de gemalen pepernoten en kneed alles goed door tot het een geheel vormt.
- Maak kleine bolletjes van het pepernoten-monchou mengsel en leg ze op een bakplaat of bord.
- Zet de bolletjes in de diepvries en laat ze daar 20 minuten rusten zodat ze steviger worden.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Hak de chocolade eventueel fijn om het smeltproces te versnellen.
- Haal de pepernotenbolletjes uit de diepvries en prik ze één voor één met een vork. Doop ze in de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Strooi een beetje van de apart gehouden gemalen pepernoten over de bonbons terwijl de chocolade nog niet helemaal is uitgehard.
- Laat de pepernoten truffels volledig uitharden. Als je tijd hebt, kun je ze gewoon op het aanrecht laten staan om af te koelen. Als je haast hebt, zet je ze in de koelkast om sneller op te stijven.

Geniet van een heerlijk sinterklaasavondje!