Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Glutenvrije scone belegt met mozzarella en groente

Authentieke Engelse scones: glutenvrij en suikervrij genieten

Als ik aan Engeland denk, verschijnen er meteen beelden van verse scones en thee in mijn gedachten. Thee is echt mijn favoriete drankje, bij voorkeur losse thee waarmee ik zowel warme kopjes als verfrissende ijsthee kan maken. Heerlijk! Tijdens onze cruise eind december en begin januari, waarbij we ook Southampton bezochten, hebben we genoten van de gezellige stad met prachtige musea. En op slechts een uur rijden bevindt zich Stonehenge, wat een aanrader is. Het was zo’n fantastische dag dat onze dochter graag nog een keer terug wil. Dus wie weet plannen we volgend jaar wel een tripje naar Engeland. Tot die tijd kan ik mezelf helemaal onderdompelen in de Engelse sfeer met een kopje thee, The Crown op Netflix en scones met suikervrije jam en een royale dot clotted cream. Irresistibly delicious!

Heb ik je geïnspireerd? Dan heb ik hier een heerlijk en eenvoudig glutenvrij recept voor authentieke Engelse scones:

Ingrediënten:

  • 250 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 50 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 150 ml melk (je kunt ook een lactosevrije melk gebruiken)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het glutenvrije zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout in een kom.
  3. Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingers door het meelmengsel totdat het lijkt op fijne kruimels.
  4. Voeg geleidelijk de melk toe en meng het geheel tot een zacht deeg. Zorg ervoor dat je het deeg niet te veel kneedt.
  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot een dikte van ongeveer 2 cm.
  6. Steek met een ronde uitsteker (ongeveer 5 cm diameter) cirkels uit het deeg en plaats ze op de bakplaat.
  7. Bak de scones in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
  8. Laat de scones* afkoelen op een rooster.

*Het exacte aantal scones dat je uit dit recept haalt, hangt af van de grootte van de cirkels die je uitsteekt. Natuurlijk kun je ook gewoon balletjes maken en plat drukken op de bakplaat. Over het algemeen kun je ongeveer 8-10 scones verwachten met een diameter van 5 cm. Als je grotere of kleinere scones maakt, kan het aantal variëren.

Enjoy your English moment and savor the tea!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje