Zoeken
Sluit dit zoekvak.
chocolade wafels met witte gesmolten chocolade er overheen

De lekkerste glutenvrije chocolade wafels ooit!

Na een drukke herfstdag, wanneer de kinderen eindelijk in bed liggen en de rust in huis weerkeert, is er niets fijner dan even tijd voor jezelf nemen. Een kopje dampende thee, een gezellig kaarsje aan, en een moment van ontspanning op de bank. Maar wat ontbreekt er nog aan deze perfecte avond? Deze lekkerste glutenvrije wafel die je ooit hebt gehad!

Knapperig aan de buitenkant en zalig zacht vanbinnen, bedekt met glanzende chocolade. In deze blog vind je het recept waarmee je deze smaakvolle wafels zelf kunt maken. Dus ga er even lekker voor zitten, want deze herfstavond wordt nog gezelliger met een beetje zoetigheid.

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 30 gram amandelmeel
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 25 gram cacao
  • 50 gram chocolade naar keuze au bain marie verwarmd

Bereidingswijze:

  1. Prak de banaan in een kom tot een gladde puree.
  2. Voeg de eieren toe en klop alles goed door elkaar.
  3. Voeg het amandelmeel en suiker toe en meng goed.
  4. Verwarm het wafelijzer voor en vet het in met wat olie of boter.
  5. Schep het wafelbeslag op het wafelijzer en bak de wafel tot deze klaar is.
  6. Laat de wafel afkoelen.
  7. Dompel de wafel in de gesmolten chocolade of drizzel er overheen en laat afkoelen totdat de chocolade hard is.

Dit recept is goed voor ongeveer 3 wafels. Je kunt het beslag ook verdubbelen of verdrievoudigen afhankelijk van hoeveel wafels je wilt maken.

Perfect voor die momenten waarop je zin hebt in iets zoets en knapperigs. Geniet van je avond!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje