Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Een veld vol prachtige lente bloemen en een mooie blauwe lucht

De lente glutenvrij beginnen

’s Morgens als ik beneden kom en ik de achterdeur open doe, blijf ik het liefste in mijn tuin om mijn dag door te brengen. Het gefluit van de vogeltjes, de koeien die in de verte loeien en de mix lentegeuren van onze tuin die mij tegemoet komen. Hier word ik zo ontzettend gelukkig van! Mijn ontbijtje neem ik mee naar buiten en geniet van alles om me heen. Helemaal zen… perfecte start van mijn dag.

De lente vind ik één van de mooiste seizoenen waar ik veel inspiratie uit haal. Ik merk een duidelijke omslag van winter naar lente. Ik vind de winter een prachtig seizoen, maar zoals bij alle seizoenen, ben ik aan het einde ook echt wel toe aan het nieuwe seizoen. Mijn glutenvrije inspiratie haal ik voornamelijk uit mijn volgende lente favorieten:

Ontdek nieuwe seizoenssmaken: Nieuw seizoen betekent nieuwe seizoensgroenten en fruit, zoals asperges, artisjokken, aardbeien en rabarber. Deze voedzame en smakelijke ingrediënten zijn ideaal voor het bereiden van heerlijke glutenvrije maaltijden. Asperges met ei, ham en een botersausje blijven mij verblijden. Artisjokken zijn heerlijk voor op een pizza en met rabarber maak je een heerlijke compote. zie hier recept

Geniet van een lente picknick: Met het warmere en zonnigere weer is de lente perfect voor buiten eten. Maak een picknick in het park of in de tuin extra leuk met glutenvrije broodjes, salades en fruit om van te genieten. Niet alleen voor met je liefje of je gezin, maar ook zeer geschikt voor de werklunch met collega’s, samen met vriendinnen of een familiereünie.

Kweek je eigen kruiden: Lente is het seizoen om kruiden te planten. Basilicum, tijm, rozemarijn en munt zijn gemakkelijk te kweken en voegen smaak toe aan glutenvrije gerechten. Je hebt niet een mega grote tuin nodig om te beginnen. Begin super makkelijk met een bloempotje gevuld met biologische grond en kruiden naar smaak.

Experimenteer met glutenvrij bakken: Gebruik de lente als inspiratie voor glutenvrij bakken. Probeer bijvoorbeeld een lemon drizzle cake met verse citroenen en amandelmeel zie hier recept, of maak gezonde glutenvrije smoothies met seizoensfruit en yoghurt.

Waar geniet jij van in de lente?

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje