Zoeken
Sluit dit zoekvak.
blauwe bessen havermout ontbijt op een bordje met vork. Met blauwe bessen in een glaasje op de achtergrond.

Dit glutenvrije ontbijt is onweerstaanbaar lekker: Glutenvrije havermout blauwe bessen ontbijt

Dit fantastische ontbijt is een smakelijke en voedzame manier om je dag te beginnen. Met de zoetheid van bosbessen, banaan, gecombineerd met de vullende textuur van havermout, is het een gerecht waar het hele gezin van zal genieten. En het is weer eens iets anders dan een boterhammetje met kaas. Als wij logés krijgen, wordt er regelmatig gevraagd of ik dit als ontbijt wil maken of als dessert met een bolletje vanille ijs.

Ingrediënten:

  • 100 g glutenvrije havermout
  • 250 ml melk naar keuze
  • 1 banaan, geprakt
  • 100 g blauwe bessen
  • eventueel 2 eetlepels suiker
  • 5 ml vanille-extract
  • Snufje kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  2. Meng in een kom de havermout, melk, geprakte banaan, blauwe bessen, eventueel 2 eetlepels suiker, vanille-extract en kaneel tot alles goed gecombineerd is.
  3. Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is.
  4. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het mengsel stevig aanvoelt.
  5. Haal de ovenschotel uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert.

Dit gerechtje ligt bij ons in porties in de vriezer en als ik zin heb in een decadent dessert of gewoon zo tussendoor, dan haal ik een portie uit de vriezer, neem een stuk 70% cacao chocolade, leg dat er bovenop en dan ongeveer 45 seconden in de magnetron. Zo lekker dit!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje