Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Klein glutenvrij appeltaartje

Dit recept voor glutenvrije appeltaart is wat jij nodig hebt op regenachtige dagen

Warme appeltaart met een dekentje op de bank, een kaarsje aan, een dampende kop thee en een stuk glutenvrije appeltaart… Het klinkt als de perfecte combinatie voor een knusse regenachtige herfstdag, toch? Er is iets magisch aan de geur van versgebakken appeltaart die zich door je huis verspreidt. Helemaal als je van te voren nog een flinke wandeling hebt gemaakt en dan zeiknat binnenkomt. Hier hou ik van. Dan ben ik klaar voor dat plekje op de bank en heb ik dat stuk appeltaart met lik verse slagroom dubbel zo hard verdiend.

En als jij die wandeling in de regen wil overslaan en gelijk aan de appeltaart wil, dan gaan we snel naar het recept. Komt ie:

Voor het deeg:

  • 150 gram rijstmeel
  • 75 gram maïsmeel
  • 75 gram boter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel xanthaangom

Voor de vulling:

  • 4 appels (Elstar of Jonagold)
  • 50 gram rozijnen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het rijstmeel, maïsmeel, suiker, zout en xanthaangom in een kom.
  3. Voeg de boter toe en meng tot het deeg kruimelig wordt.
  4. Voeg het ei toe en kneed tot een stevig deeg.
  5. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem.
  6. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Meng de appelpartjes met de rozijnen, kaneel, citroensap en suiker.
  7. Verdeel de appelmix over het deeg en bak de taart gedurende 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Ik weet dat het kei moeilijk is om er vanaf te blijven, maar laat de taart eerst een beetje afkoelen voordat je hem serveert.

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje