Zoeken
Sluit dit zoekvak.
heerlijke glutenvrije kokosmacronen

Een gezondere versie van de glutenvrije kokosmakroon

You’ll either hate them or love them: Kokosmakronen! Yummie! Jaren geleden maakte ik ze voor de eerste keer zelf en vervolgens raakte ik mijn recept kwijt. Dat vond ik echt vervelend, want die kokosmakronen waren verrukkelijk. Niet te droog, niet te nat, gewoon perfect al zeg ik zelf. Maar toen ik de kokosmakronen van het glutenvrije merk Dahmhert ontdekte, liet ik het even voor wat het was, want jeetje ook die zijn niet normaal zo lekker! Toen ik laatst in een restaurant zat waar ze ook een glutenvrij mini kokosmakroontje bij de thee aanboden, begon het weer te kriebelen. Want moeilijk is het niet om ze zelf te maken. Dus na wat experimenteren in de keuken heb ik weer een eenvoudig recept voor gezondere kokosmakronen gecreëerd. Ga jij ze maken?

Ingrediënten:

  • 200 gram geraspte kokos
  • 3 eiwitten
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 ml vloeibaar zoetje naar keuze (bijv. honing of ahornsiroop)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • eventueel 50 gram gesmolten chocolade

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf totdat zich zachte pieken vormen.
  3. Voeg geleidelijk het vloeibare zoetje en het vanille-extract toe aan de stijfgeklopte eiwitten en blijf kloppen totdat het goed gemengd is.
  4. Voeg de geraspte kokos, het snufje zout en het amandelmeel toe aan het eiwitmengsel. Vouw voorzichtig met een spatel totdat alles gelijkmatig is gemengd.
  5. Leg bakpapier op een bakplaat.
  6. Gebruik een lepel of je handen om kleine hoeveelheden van het mengsel op de bakplaat te plaatsen, waarbij je kleine hoopjes vormt.
  7. Bak de kokosmakronen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten, of totdat ze licht goudbruin zijn aan de randen.
  8. Laat de kokosmakronen afkoelen op de bakplaat voordat je ze voorzichtig verwijdert.
  9. Wil je helemaal voor de smaakbom gaan? Drizzle dan nog wat gesmolten chocolade over de macronen heen. Die combinatie is hemels.
heerlijke glutenvrije kokosmacronen

Laat het je smaken! Enne, vind je dit nu toch te veel gedoe? Dan zijn de kokosmakronen van Dahmhert en die van Madame Cocos een fantastische keuze!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje