Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Één van mijn favoriete maaltijden op dit moment: De glutenvrije aziatische kip bowl

Deze bowl moet je geproefd hebben! Het is een heerlijke en hartige maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Het combineert malse kip, voedzame quinoa of rijst, geroosterde groenten, en verse komkommer voor een uitgebalanceerde en smaakvolle lunch of avondmaaltijd. De eenvoudige maar smaakvolle dressing van sojasaus, rijstazijn, en sesamolie voegt een aziatisch tintje toe dat deze maaltijd tot een van mijn favoriete glutenvrije maaltijden op dit moment maakt.

Ingrediënten:

  • 100 g gebakken kipfilet, in blokjes gesneden
  • 50 g gekookte quinoa of rijst
  • 30 g geroosterde groenten (bijv. paprika, courgette, wortel)
  • 30 g verse komkommer, in blokjes gesneden
  • 15 ml glutenvrije sojasaus
  • 5 ml rijstazijn
  • 5 ml sesamolie
  • Snufje gemalen gember

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de kip:
    • Kruid de kipfilet met zout, peper, en een snufje gemalen gember.
    • Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de kipfilet ongeveer 6-8 minuten per kant, of tot de kip volledig gaar is. Laat de kip iets afkoelen en snijd deze vervolgens in blokjes.
  2. Koken van quinoa of rijst:
    • Kook 50 g quinoa of rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en zet apart.
  3. Roosteren van de groenten:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Snijd de groenten naar keuze (bijv. paprika, courgette, wortel) in kleine stukjes.
    • Meng de groenten met een beetje olijfolie, zout, en peper.
    • Verspreid de groenten op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze gaar en licht geblakerd zijn.
  4. Bereiden van de dressing:
    • Meng in een kleine kom de glutenvrije sojasaus, rijstazijn, en sesamolie.
    • Voeg een snufje gemalen gember toe en roer goed door.
  5. Samenstellen van de kip power bowl:
    • Neem een grote kom en voeg de gekookte quinoa of rijst toe als basis.
    • Voeg de blokjes gebakken kip, geroosterde groenten, en verse komkommer toe.
    • Giet de dressing over de ingrediënten in de kom en meng alles voorzichtig door elkaar zodat de smaken goed vermengd worden.
  6. Serveren:
    • Serveer de bowl direct. Garneer eventueel met extra sesamzaadjes of verse koriander voor een extra smaakdimensie.

Geniet ervan!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje