Soms wil je gewoon een makkelijk, vullend en gezond tussendoortje dat je zo uit de koelkast kunt pakken. Enter: deze fluffy ei slices! Ze zijn lekker hartig, zitten vol eiwitten en zijn perfect om vooraf te maken. Of je ze nu eet als ontbijt, lunch of een snelle snack, ze passen altijd.
En weet je wat het mooiste is? Ze zijn super veelzijdig. Maak ze op zondag en je hebt de hele week een voedzaam hapje klaarstaan. Even opwarmen of gewoon koud eten, allebei heerlijk! Ideaal voor drukke dagen of als je kids altijd honger lijken te hebben.
Klinkt goed? Laten we aan de slag gaan!
Wat heb je nodig?
Voor een ovenschaal vol heerlijke ei slices:
10 eieren
Een handje geraspte kaas (gebruik lactosevrije kaas als dat nodig is)
Een handje gerookte bacon, in stukjes
Een handje bosui, in ringen gesneden
Peper & zout naar smaak
Een scheutje (lactosevrije) melk (ongeveer 50 ml)
Zo maak je ze!
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal licht in met olie of boter.
Klop de eieren los in een grote kom en voeg de lactosevrije melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kaas, bacon en bosui toe aan het eimengsel en roer alles goed door.
Giet het mengsel in de ovenschaal en bak het ongeveer 25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en stevig is.
Laat de ei-slices even afkoelen, snijd ze in stukken en geniet!

Mealprep-tip!
Bewaar de ei slices in een afgesloten bakje in de koelkast, ze blijven tot 4 dagen goed. Je kunt ze ook invriezen en in de magnetron of oven opwarmen wanneer je ze nodig hebt.
Variatietips!
Extra groenten? Voeg paprika, courgette of champignons toe.
Zin in pit? Een snufje chilivlokken doet wonderen.
Liever vegetarisch? Laat de bacon weg en voeg wat feta toe voor extra smaak.

Of je ze nu in je lunchbox stopt, als hartige snack eet of serveert bij de brunch, deze ei slices gaan altijd op! Laat me weten hoe jij ze maakt! #glutenvrijmaaktmeblij