Afgelopen week dompelde Brabant zich onder in een kleurrijke wereld van bruisende optochten. Straten en cafés gevuld met zingende mensen, een kei gezellige sfeer met overal waar je keek, toffe outfits, veel bier en schorre, sexy stemmen. Yep, ik heb het over Carnaval! Alaaf! Mijn zoon ging helemaal los, mijn dochter deed een poging en mijn man en ik zijn gewoon gaan werken. Heerlijk die rustige wegen zo ’s morgens vroeg. Wel hadden we logeerpartijtjes van de kinderen en gezellige avonden met vrienden. Dus tijd om weer een beetje bij te komen en toch in de vakantiesfeer te blijven met dit gezondere en zoete ontbijtje:

Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen (ongeveer 200 gram)
- 75 gram amandelmeel
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
- Een snufje zout
- 50 gram gehakte noten (bijvoorbeeld amandelen of walnoten)
- poedersuiker (optioneel)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Prak de bananen in een kom.
- Voeg amandelmeel, honing, vanille-extract (indien gebruikt) en een snufje zout toe.
- Meng goed tot je een glad beslag hebt.
- Voeg de gehakte noten toe en roer tot ze gelijkmatig verdeeld zijn in het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en verspreid het gelijkmatig.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden steekt.
- Laat de blondie afkoelen voordat je deze in stukken snijdt.

Dit eenvoudige recept voor gezondere glutenvrije ontbijtblondies, is een lekkere en voedzame keuze voor je ontbijt of als tussendoortje. Het is geschikt voor ongeveer 6 tot 8 porties. Geniet ervan, een hele fijne vrijdag gewenst en een heerlijke vakantie voor de mensen boven de rivieren!