Soms heb je gewoon zin in iets anders dan de standaard boterham of een eitje voor ontbijt. Of je hebt zin in een zoet ontbijt dat nog steeds redelijk gezond is. Deze gezondere glutenvrije ontbijtframbozencake is de perfecte keuze voor zo’n moment. Het is een heerlijk decadent begin van de dag, waarbij je jezelf eens goed verwent met een taartje dat vol zit met voedzame ingrediënten. Met rijpe bananen, amandelmeel en verse frambozen is dit taartje een smakelijke en verantwoorde traktatie om je dag goed te starten.

Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen (ongeveer 200 gram)
- 50 gram amandelmeel
- 25 gram glutenvrije meelmix
- 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
- Een snufje zout
- 100 gram verse frambozen
- Eventueel gesmolten witte chocolade
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Prak de bananen in een kom.
- Voeg amandelmeel, vanille-extract (indien gebruikt) en een snufje zout toe.
- Meng goed tot je een glad beslag hebt.
- Voeg de verse frambozen toe en vouw ze voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en zorg ervoor dat de frambozen gelijkmatig verdeeld zijn.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden steekt.
- Drizzel er eventueel gesmolten chocolade overheen.
- Laat de ontbijtframbozencake afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.
Tips: Als het beslag te nat lijkt, kun je meer amandelmeel toevoegen. En wil je de cake nog een tikkeltje gezonder, dan kun je de chocolade weglaten. De cake is door de bananen en frambozen al lekker zoet.

Geniet van je dag die al begonnen is met een feestontbijt!