Zoeken
Sluit dit zoekvak.
glutenvrije quinoa schotel met lepel er naast

Begin je dag goed met dit verrassend lekkere glutenvrij appel-quinoa-ontbijtje

Oké, quinoa staat misschien niet bovenaan je lijstje van ontbijtfavoriete, maar lees even verder. Dit recept bewijst dat een ontbijt je kan verrassen, echt. Met de vertrouwde smaak van appeltaart en de voedzame kick van quinoa, is dit ontbijt zowel gezellig als simpel. Probeer het eens en ontdek een nieuwe favoriet voor drukke ochtenden. Gezellig, makkelijk en verrassend lekker.

glutenvrije quinoa ovenschotel van bovenaf gefotografeerd

Ingrediënten:

  • 100 g gekookte quinoa
  • 2 appels, in plakjes
  • 50 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 250 ml amandelmelk (mag natuurlijk ook een ander soort zijn, maar amandelmelk geeft een beetje een nootachtige smaak, wat perfect past in dit recept)

Bereiding:

  1. Meng de gekookte quinoa, appels, rozijnen, kaneel, honing en amandelmelk in een ovenschaal.
  2. Bak gedurende 25-30 minuten op 180°C.
  3. Strooi eventueel nog wat kaneel over de schotel.
glutenrvije quinoaschotel met hap op lepel

En, ben je positief verrast?

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje