Zoeken
Sluit dit zoekvak.
roomkaas met zalm op toastje

Glutenvrij op een toastje

Op een heerlijke vrijdagavond zoals deze, is het fijn als ook jij een toastje mee kunt eten bij je gezellige drankje. Ik geniet ervan om het weekend in te luiden met hapjes en gezelligheid met mijn gezin, vrienden of familie. Dan voelt het alsof het weekend nog heel lang duurt, terwijl als ik één keer knipper we al weer op zondagavond zitten, maar even terug naar vanavond: Hieronder heb ik een aantal heerlijke opties voor je uitgeschreven en ik ben benieuwd welke jij het lekkerste vindt!

Geitenkaas met honing en walnoten:

  • 50 gram geitenkaas
  • 10 gram honing
  • 10 gram gehakte walnoten

Gerookte zalm en roomkaas:

  • 50 gram gerookte zalm
  • 50 gram roomkaas

Gegrilde groenten en hummus:

  • 50 gram gegrilde groenten (paprika, courgette, aubergine)
  • 50 gram hummus

Tomaten en mozzarella:

  • 50 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram mozzarella
  • 10 gram verse basilicum

Kipfilet met avocado:

  • 50 gram kipfilet
  • 50 gram avocado
  • 10 gram limoensap
  • Snufje zout en peper

Kipsaté toastje:

  • 50 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels satésaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel honing
  1. Bak de kipfiletblokjes in een pan tot ze gaar zijn.
  2. Meng de satésaus, sojasaus en honing in een kom.
  3. Voeg de gebakken kipfilet toe aan het sausmengsel en roer goed.
  4. Schep het kipsatémengsel op een glutenvrij toastje.

De hoeveelheden in de recepten zijn bedoeld voor ongeveer 2 tot 4 toastjes, afhankelijk van de grootte van de toastjes en jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt de hoeveelheden aanpassen naar gelang je meer of minder toastjes wilt maken. Experimenteer gerust met de verhoudingen om de perfecte smaak en hoeveelheid voor jou te vinden.

Proost, op een fantastisch weekend, die heel lang mag duren!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje