Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Glutenvrije appel-kaneel wafels die je gelijk een herfstig gevoel geven

Tijd voor een gezond tussendoortje dat je energie geeft en super lekker is! Deze appel-kaneel wafels zijn niet alleen glutenvrij, maar ook vrij van geraffineerde suikers. Met de zoete smaak van appel en de warme kruiden van kaneel, zijn deze wafels een perfecte keuze voor een verantwoord en smakelijk tussendoortje voor in de herfst.

Afgelopen week ging ik met mijn dochter en haar beste vriendin naar ’t Fazentje in Dongen. Het is bij ons een traditie geworden om jaarlijks pompoenen uit te hollen om helemaal in de herfstsfeer te komen. En daarnaast is een pompoen een perfecte decoratie voor het Halloweenfeest in de wijk. Een drankje tussendoor lukte nog net, maar iets lekkers… nee, daar was geen tijd voor! We kwamen als eersten binnen en liepen als laatsten weer naar buiten. De meiden hadden de grootste pompoenen uitgezocht die ze konden vinden, dus dat hollen nam ook echt de tijd.

Eenmaal weer thuis hebben we gelijk deze heerlijke wafels gemaakt, een kaarsje aangestoken in de pompoen en genoten van het herfstige tafereel in de tuin. Wat een heerlijke dag.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 1 grote appel (geraspt)
  • 100 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Eventueel klein handje rozijnen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies.
  2. In een grote mengkom combineer je de geraspte appel, amandelmeel, eieren, bakpoeder, kaneel, een snufje zout en eventueel een klein handje rozijnen. Roer door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en er een glad beslag ontstaat.
  3. Vet het wafelijzer lichtjes in met olie of bakspray om te voorkomen dat de wafels blijven plakken.
  4. Schep een deel van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels volgens de instructies van het wafelijzer, meestal ongeveer 4-5 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Herhaal dit proces met de rest van het beslag tot al het beslag op is.
  6. Serveer de warme wafels met een schijfje verse appel, een vleugje extra kaneel en mag er toch wat suiker aan toegevoegd worden? Dan geeft een dot slagroom een extra feestelijk tintje.

Te lekker!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje