Zoeken
Sluit dit zoekvak.
oudjaarsavond. sterretjes op een feestje

Glutenvrije appelbeignets: Perfect voor Oudjaarsavond!

Sluit het jaar feestelijk af met deze heerlijke glutenvrije appelbeignets. Een echte klassieker die vanavond niet mag ontbreken! Ze zijn knapperig, licht zoet en gevuld met appelringen. Dit recept is super makkelijk te maken, een lekkere glutenvrije aanrader voor de laatste uurtjes van 2024. Zo kan iedereen meegenieten, zonder gedoe. Ze zijn het allerlekkerste als je ze warm serveert met een snufje kaneel en poedersuiker, maar koud ook fantastisch.

glutenvrije appelbeignets op een bord

Ingrediënten (voor ongeveer 10 stuks):

  • 3 middelgrote appels
  • 150 g glutenvrije bakmix of glutenvrije bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 el suiker (optioneel)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 ml melk naar keuze
  • 1 ei
  • 1 el citroensap
  • Zonnebloemolie om te bakken
  • Poedersuiker voor garnering

Bereiding:

  1. Appels voorbereiden:
    • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
    • Snijd ze in ringen van ongeveer 1 cm dik. Probeer alle plakken even dik te snijden.
    • Besprenkel de appelringen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
  2. Beslag maken:
    • Meng in een kom het glutenvrije bakmix, bakpoeder, kaneel, suiker, vanillesuiker en zout.
    • Voeg het ei en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag zonder klontjes.
  3. Verhit de olie voor als je de beignets in de frituur bakt:
    • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door een druppel beslag erin te laten vallen. Als het meteen borrelt, is de olie goed.
  4. Ik heb de volgende drie opties om de beignets te bakken:

Frituren:

  1. Haal de appelringen één voor één door het beslag en zorg dat ze volledig bedekt zijn.
  2. Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken en bak ze in ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin.
  3. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bakken in de pan (met minder olie):

  1. Verhit een ruime koekenpan met een laagje zonnebloemolie (ongeveer 1 cm diep).
  2. Haal de appelringen door het beslag en zorg dat ze goed bedekt zijn.
  3. Bak ze op middelhoog vuur in ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  4. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bakken in de oven (vetarm):

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) of 180°C (hetelucht).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet licht in met olie of bakspray.
  3. Haal de appelringen door het beslag en leg ze op de bakplaat.
  4. Bestrijk de bovenkant licht met olie en bak ze in ongeveer 15-20 minuten, draai ze halverwege voorzichtig om.

Extra crunch-tip:

Meng 1 eetlepel glutenvrij paneermeel of amandelmeel door het beslag of strooi het er licht overheen voordat je ze bakt. Hierdoor krijgen ze een extra knapperig laagje.

Serveren:
Bestrooi de warme appelbeignets met poedersuiker en serveer direct voor de allerlekkerste smaakbeleving, maar koud zijn ze ook erg lekker.

Ik wens je een geweldige avond en tot in het nieuwe jaar!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje