Zoeken
Sluit dit zoekvak.
glutenvrije pepernoot tiramisu halve schaal

Glutenvrije chocolade pepernoot tiramisu

In de mega hectische tijd van Sinterklaas, waar enthousiaste -soms ook jengelende- kinderen en het op tijd kopen van cadeaus op de voorgrond staan, is het ook tijd om je tussen alle drukte eens heerlijk te verwennen. Gewoon bij je kopje thee of een decadent dessert. Het is belangrijk om jezelf te belonen na het rennen en vliegen in de komende twee maanden en dat mag soms met een bommetje calorieën. Speciaal voor jou heb ik een feestelijke draai gegeven aan een klassiek Italiaans dessert: Bereid je voor op een smaakexplosie met dit recept voor glutenvrije chocolade pepernoot tiramisu. Deze hemelse combinatie van lagen fluweelzachte mascarpone, rijke cacaosmaak en pepernoten zal je even in gedachten terugbrengen naar het prachtige Italië.

glutenvrije pepernoot tiramisu

Ingrediënten:

  • 150 gram glutenvrije pepernoten
  • 150 ml sterke chocolademelk, gezoet naar smaak (ik gebruik 150ml melk naar keuze en 2 flinke lepels Nesquik)
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Cacaopoeder, voor decoratie

Bereidingswijze:

  1. Meng de chocolademelk met 50 gram poedersuiker en schenk het in een kleine ondiepe schaal..
  2. Klop de mascarpone, vanille-extract en de resterende 50 gram poedersuiker samen in een kom tot een romig mengsel.
  3. Klop het mengsel tot het glad en luchtig is.
  4. Doop de glutenvrije pepernoten kort in de chocolademelk (ze moeten nog stevig zijn, niet doorweekt) en leg ze in een rechthoekige schaal of kleine dessertglaasjes. Ik doop de kruidnoten op een lepel door de chocolademelk, zodat ik goed kan zien of ze niet doorweekt raken.
  5. Bedek de kruidnoten met een dun laagje van het mascarponemengsel. Lukt het moeilijk met een lepel? Dan kun je ook het mengsel in een puntzak doen en dan een laagje spuiten over de pepernoten.
  6. Herhaal de lagen totdat je eindigt met een laag mascarpone bovenop.
  7. Bestrooi de bovenkant royaal met cacaopoeder.
  8. Dek de schaal of glazen af en zet de tiramisu minstens 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast om op te stijven.
  9. Serveer de glutenvrije kruidnoot-tiramisu met een extra snufje cacaopoeder voor een heerlijke smaak.
glutenvrije pepernoot tiramisu op een opscheplepel

Deze tiramisu met chocolademelk in plaats van koffie proef je nog steeds de heerlijke smaak en textuur van tiramisu, maar met een Sinterklaastwist. Onze kinderen zijn er gek op. Geniet van dit decadente dessert!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje