Laat je verrassen door de heerlijke zoetheid van deze glutenvrije perencake. Wat de cake zo ontzettend lekker maakt, zijn de stukjes sappige peer aan het beslag. Ik heb wel eens een perencake gebakken met plakjes peer bovenop de cake, maar dit is de eerste keer in het beslag en dat geeft een heerlijke bite. Bovenop komt een decadent karamelglazuur dat smelt in je mond, gewoon pure luxe. Het is het perfecte dessert voor een herfstdiner samen met een latte macchiato karamel.

Ingrediënten:
- 200 g glutenvrij meel
- 2 peren (geschild en in kleine stukjes gesneden)
- 150 g suiker
- 125 g boter (op kamertemperatuur)
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel xanthaangom
- Voor het karamelglazuur: 150 g suiker, 60 ml slagroom, 50 g boter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng het glutenvrije meel, bakpoeder en zout in een kom.
- In een andere kom, klop de boter en suiker samen tot het mengsel licht en luchtig is.
- Voeg de eieren een voor een toe, gevolgd door het vanille-extract.
- Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng tot alles goed gemengd is.
- Vouw voorzichtig de stukjes peer in het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak gedurende 40-45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in de cake steekt.
- Terwijl de cake afkoelt, maak je het karamelglazuur. Verhit suiker in een pan op middelhoog vuur tot deze smelt en karamelliseert. Voeg dan de boter en slagroom toe en roer tot het glad en romig is. Giet het glazuur over de afgekoelde cake. Op de foto heb ik gedrizzeld, maar het allerlekkerste is om de hele cake te bedekken met een laagje karamel.

Dit dessert is dé reden om vrienden uit te nodigen voor een etentje. Het oogt chique, is verrukkelijk én het mooie is dat je het zo gemaakt hebt. De smaken spreken herfst en ik weet zeker dat je dit lekker vindt! Smakelijk!