Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Glutenvrije spinazie feta wafels

Super lekkere glutenvrije spinazie-feta wafels

Smullen met deze verrukkelijke spinazie-feta wafels! Knapperig aan de buitenkant, zacht van binnen en boordevol smaak, deze wafels zijn een feestje voor je smaakpapillen. Met de toevoeging van heerlijke feta en verse spinazie zul je jezelf afvragen waarom je niet eerder aan hartige wafels bent begonnen.

Glutenvrije spinazie feta wafel in de hand

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 100 g verse spinazie (niet uit de diepvries, want dat is te nat)
  • 100 g feta (verkruimeld)
  • 2 eieren
  • 90 g glutenvrij meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies.
  2. Haal de steeltjes van de spinazie. Heb je die dag nog een afspraak, moet je werken of heb je een date? Gebruik dan keukenhandschoenen om groene nagels te voorkomen.
  3. In een grote mengkom combineer je de fijngesneden spinazie, verkruimelde feta, eieren, glutenvrij meel, bakpoeder en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper naar wens. Roer alles goed door tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en er een samenhangend beslag ontstaat.
  4. Vet het wafelijzer lichtjes in met olie of bakspray om te voorkomen dat de wafels blijven plakken.
  5. Schep een deel van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels volgens de instructies van het wafelijzer, meestal ongeveer 4-5 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Herhaal dit proces met de rest van het beslag tot al het beslag op is.
  7. Serveer de warme wafels met een frisse salade, een lekker sausje naar keuze of zo uit het vuistje.

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje