Ik weet niet hoe het weer bij jou is, maar toen ik net wakker werd was het wéér aan het regenen in Brabant. En ik vind regen op zijn tijd heerlijk tijdens een flinke wandeling of als ik op de bank zit met een lekker kopje thee, maar nu baalde ik een beetje. Ik heb zin in de zon. Dus als de zon niet hier is, haal ik het zonnetje wel in huis met deze lekkere muffins.
Ontdek een smaakbom van zongedroogde tomaten, verse basilicum en romige mozzarella in deze glutenvrije hartige muffins. Naast dat ze verrukkelijk zijn, zijn ze ook nog eens eenvoudig te bereiden. Perfect als ontbijt, bijgerecht, snack of onderdeel van een feestelijk buffet. Geniet van de heerlijke mediterrane smaken in elke hartige hap!

Ingrediënten:
- 200 g glutenvrij meel (bijv. kikkererwtenmeel of rijstmeel)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 3 eieren
- 100 ml olijfolie
- 75 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
- 30g olijven (in plakjes) naar keuze, dus in knoflook kan ook prima
- 25 g verse basilicum, fijngehakt
- 100 g geraspte kaas (cheddar, gruyère, etc.)
- 100 g mozzarella, in kleine blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinblik in of gebruik papieren muffinvormpjes.
- In een kom meng je het glutenvrije meel, bakpoeder, baking soda en zout.
- In een andere kom klop je de eieren en voeg olijfolie toe. Voeg dit toe aan het bloemmengsel en roer tot een gladde massa.
- Voeg de fijngehakte zongedroogde tomaten, olijven, verse basilicum, geraspte kaas, mozzarella, knoflook en zwarte peper toe. Meng goed.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bak gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen en geniet van deze heerlijke glutenvrije muffins!
Met dit recept maak je ongeveer 6 tot 8 muffins van gemiddelde grootte.

Veel plezier met bakken en een fijne maandag!