Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Glutenvrije pannenkoeken met perencompote voor een perfecte herfstachtige zondagochtend

Laat je dag beginnen met deze heerlijke glutenvrije pannenkoeken. Voeg kruiden zoals gember, kardemom en piment toe aan het beslag voor die warme herfstsmaak. Top ze af met een zelfgemaakte perencompote, bereid met verse peren en een vleugje kaneel. Deze pannenkoeken zijn een geweldige manier om jezelf op zondagochtend mee te verwennen of te laten verwennen door je partner.

Voor de pannenkoeken:

  • 150 g glutenvrij meel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/4 theelepel kardemom
  • 1/4 theelepel piment
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel boter (gesmolten)

Voor de perencompote:

  • 2 peren (geschild, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes gesneden)
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

Pannenkoeken:

  1. Meng het glutenvrije meel, kaneel, gember, kardemom, piment en suiker in een kom.
  2. Voeg het ei, melk en gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
  4. Giet een lepel beslag in de pan en bak tot de pannenkoek aan beide zijden goudbruin is.
  5. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.

Perencompote:

  1. Doe de stukjes peer en kaneel in een kleine pan.
  2. Verhit op middelhoog vuur en laat sudderen tot de peren zacht zijn en de compote is ingedikt.

Serveer de kruidige glutenvrije pannenkoeken met een lepel perencompote eroverheen. Geniet van je herfstige ontbijt en je vrije zondag! Tag #glutenvrijmaaktmeblij op Instagram als jij dit recept ook hebt gemaakt.

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje