Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Glutenvrije pasta met romige avocadopesto en gegrilde halloumi

Vandaag een dagje zonder vlees met dit super lekkere glutenvrije gerecht dat eenvoudig te bereiden is en vol smaak zit! Het combineert de heerlijke zoutigheid van halloumi met de romigheid van een zelfgemaakte avocadopesto. Wij zijn fan en ik hoop jij ook.

Ingrediënten:

  • 250 g glutenvrije pasta
  • 200 g halloumi, in plakjes
  • 1 rijpe avocado
  • 50 g verse basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van 1 citroen
  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Verse basilicumblaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Kook de glutenvrije pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje pastawater.
  2. Terwijl de pasta kookt, maak de avocadopesto. Blend de avocado, verse basilicum, knoflook, olijfolie, geroosterde pijnboompitten, citroensap, zout en peper tot een gladde pesto.
  3. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de plakjes halloumi aan beide zijden goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant. Doe dit ook met de gehalveerde cherrytomaatjes.
  4. Meng de gekookte pasta met de avocadopesto. Voeg indien nodig wat pastawater toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  5. Serveer de pasta met halloumi bovenop en garneer met gehalveerde cherrytomaatjes en verse basilicumblaadjes.

Dit recept is berekend voor ongeveer 2 tot 3 personen. Je kunt de hoeveelheden aanpassen afhankelijk van de gewenste portiegrootte en het aantal eters.

Smakelijk!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje