Zoeken
Sluit dit zoekvak.
glutenvrije muffins van bovenaf met plakjes peer

Glutenvrije peren gember muffins

De zoete zachtheid van peren en de pittige kick van gember vormen een perfecte combinatie in deze muffins. Gebruik glutenvrije bloem en voeg verse stukjes peer en geraspte gember toe aan het beslag. Bak tot ze goudbruin en licht veerkrachtig zijn. Deze muffins zijn een heerlijk tussendoortje om van te genieten bij een warme kop thee.

Ingrediënten:

  • 200 g glutenvrij meel
  • 2 peren (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 g boter (gesmolten)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinbakvorm met papieren cupcakevormpjes.
  2. Meng het glutenvrije meel, bakpoeder en zout in een kom.
  3. In een andere kom, klop de eieren en suiker samen tot ze licht en luchtig zijn.
  4. Voeg de gesmolten boter, melk en geraspte gember toe aan het eimengsel en meng goed.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  6. Vouw voorzichtig de stukjes peer in het beslag.
  7. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  8. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en veerkrachtig zijn.
  9. Laat de muffins afkoelen op een rooster voordat je ervan smult.

Deze muffins zijn geweldig om in de diepvries te hebben liggen. Als ik ga werken hoef ik alleen ’s morgens 1 of 2 muffins uit de diepvries te halen en ik heb een lekker tussendoortje. Of na een fijne herfstige wandeling met een kop warme thee, is dit de perfecte hartverwarmende beloning. Yummie!

glutenvrije perenmuffins met peren plakjes

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje