Zoeken
Sluit dit zoekvak.
een tray met heerlijke glutenvrije taai taai

Glutenvrije Taai-Taai

Taai taai, een van de lekkerste koekjes met Sinterklaas. Vroeger kon ik er met gemak zo’n 6 achter elkaar opeten. Dus misschien ook wel goed aan de ene kant dat sinds ik glutenvrij eet, geen taai taai meer kan eten, maar toch ben ik de keuken ingedoken om een glutenvrij taai taai recept te bedenken. Gezellig om op een zondagmiddag met je kinderen te maken. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrij meel (bijvoorbeeld rijstmeel of een glutenvrije bloemmix)
  • 100 gram honing
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom het glutenvrije meel, gemalen anijszaad, speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout.
  3. In een andere kom meng je de honing, bruine suiker en ei tot een gladde massa.
  4. Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en meng alles goed tot een samenhangend deeg.
  5. Leg het deeg op een met meel bestoven oppervlak en rol het uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 centimeter dik.
  6. Snijd het deeg in stukken van ongeveer 5 centimeter lang en 2 centimeter breed.
  7. Leg de stukjes deeg op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  8. Laat de taai-taai afkoelen op een rooster.
in de hand een heerlijke glutenvrije taai taai waar al een hapje uit is

Nu heb je heerlijke glutenvrije taai-taai om van te genieten. Bewaar de taai taai in een gesloten koektrommel of zakjes. Ook leuk om cadeau te geven aan oma en opa. Veel plezier en smakelijk eten!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje