Heb je trek in iets zoets dat tegelijkertijd gezond én glutenvrij is? Dan is dit recept echt iets voor jou. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb ’s avonds soms best zin in iets lekkers. Vooral na een drukke dag en dan wil ik niet iets waar veel suiker in zit, want slaap ik niet goed. Deze appel brownie is super makkelijk te maken, heeft maar vijf ingrediënten en geen toegevoegde suikers. Perfect voor een doordeweeks Netflix avondje op de bank.

Ingrediënten:
- 1 appel, geschild
- 1 theelepel bakpoeder
- 60 gram cacaopoeder
- 30 gram amandelmeel
- 2 eieren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine bakvorm in of bekleed met bakpapier.
- Doe de appel, bakpoeder, cacaopoeder, amandelmeel en eieren in een blender. Blend tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig.
- Bak de brownie in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat de brownie even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Tip: Geniet van deze brownie zoals hij is of met een lepeltje Griekse yoghurt. Ga je juist voor de suikers? Dan is de brownie heerlijk met een lik slagroom, met frambozen en poedersuiker… of met gesmolten chocolade met plakjes banaan! Smakelijk!
