Dit is zo’n cake waarvoor je altijd wel een vrij plekje hebt in je buik. De heerlijke smaak van frambozen gemengd met chocolade is mega hemels. Als je je ogen sluit, lijkt het net of je in een kneuterig frans dorpje bij de bakker staat en geniet van het goede leven terwijl je de warme zonnestralen op je huid voelt. Het is ook een cake die zo op tafel staat. Krijg je over twee uurtjes bezoek en wil je ze verwennen met iets lekkers? Zorg dan dat je de ingrediënten standaard in huis hebt en bak deze cake. Gewoon gelijk nu. Veel plezier met bakken!

Ingrediënten:
- 150 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao) of witte chocolade
- 125 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 125 gram erythritol of gewone suiker
- 3 grote eieren
- 125 gram amandelmeel
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 150 gram verse frambozen
- een klein beetje glutenvrij bloem om de taartvorm te bestuiven
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm van 22 centimeter in met boter en bestuif met glutenvrij bloem.
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen.
- Klop in een aparte kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg dan één voor één de eieren toe, en klop na elk ei goed door.
- Voeg het amandelmeel, zout, bakpoeder en vanille-extract toe, en meng goed door elkaar. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng opnieuw tot een glad beslag.
- Schep voorzichtig de frambozen door het beslag en giet het mengsel in de taartvorm.
- Bak de cake ongeveer 30-35 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Heb je meer zin in een brownie? Dan mag de cake in het midden best nog wat nat zijn. Wil je een cake dan pas uit de oven halen als satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt. Garneer de cake eventueel met extra frambozen en wat poedersuiker.

Geniet van je frambozencake en ik wens je een heerlijke donderdag toe!