Hoewel we aardbeien vaak associëren met de zomer, zijn er genoeg manieren om van deze zoete lekkernijen te genieten, zelfs wanneer de dagen korter worden en de temperaturen dalen.
Een glutenvrije aardbeiensmoothie is namelijk de perfecte manier om de herfstochtenden op te fleuren of om jezelf tussendoor te trakteren op iets fris en gezonds.
Na het sporten vind ik het heerlijk om iets koels te drinken, en deze smoothie is dan precies wat ik nodig heb. Of juist tussendoor, als ik zin heb in iets zoets is deze frisse mix van aardbei en banaan smaakt altijd goed.
Dit recept is zo makkelijk en lekker dat het bijna niet de naam ‘recept’ mag hebben. Maar probeer het eens, en je begrijpt meteen waarom aardbeien het hele jaar door een favoriet blijven!
Ingrediënten:
- 150 gram aardbeien
- 1 banaan
- 120 ml Griekse yoghurt
- 120 ml melk (andere melksoort kan natuurlijk ook)
- 15 ml honing (optioneel, maar ik vind het al zoet genoeg)
- IJsblokjes naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de banaan in stukjes.
- Plaats de aardbeien, banaan, Griekse yoghurt, melk en honing (indien gebruikt) in een blender.
- Blend tot het mengsel glad en romig is.
- Voeg ijsblokjes toe en blend opnieuw tot de smoothie de gewenste consistentie heeft bereikt.
- Serveer onmiddellijk in glazen.

En voilà, daar heb je de heerlijke gezonde aardbeien smoothie, zelfs in de herfst! Ik houd enorm van de herfstige smaken maar af en toe vind ik het ook heerlijk om nog te genieten van de smaak van zomerse aardbeien terwijl ik me warm en gezellig nestelt tijdens de knusse herfstdagen. Dus, laat die bladeren vallen en je blender draaien voor een verfrissend en gezond tussendoortje. Proost!