Zoeken
Sluit dit zoekvak.
mok met heerlijke glutenvrije mug cake

Regenachtige dag? Tijd voor een snelle glutenvrije én suikervrije chocolade mug cake!

De lucht was donkergrijs en de wolken hingen zwaar boven ‘s-Hertogenbosch. Het begon met een paar druppels, maar al snel veranderde dat in een stortvloed. Regen kletterde tegen de ramen, de straat veranderde in een kleine rivier en het geluid van de donder galmde door de lucht. Sommigen waren niet snel genoeg en kregen een nat pak, terwijl anderen vanachter het raam toekeken met een warme kop thee in de hand. Dit is een kleine schets van hoe het er vandaag rond 17.00 uur op mijn werk uitzag.

Regen vind ik op zijn tijd prima en een stevige wandeling als het regent vind ik heerlijk, maar vandaag wilde ik om 17.00 uur naar huis. Toch heb ik met een aantal patiënten en een collega gewacht totdat het iets minder regende en hebben het toen gewaagd. Drijfnat in de auto reed ik in de file naar huis. Een beetje giechelig, want eigenlijk vond ik het ook wel weer grappig en dacht gelijk aan dit lekkere recept dat perfect bij vandaag past.

Na een flinke plensbui is er niets lekkerder dan jezelf verwennen met een warme douche en iets lekkers. Als je glutenvrij én suikervrij wilt genieten, is deze chocolade mug cake precies wat je zoekt. Binnen een paar minuten heb je een heerlijke cake die je direct uit je mok kunt eten. En voor degenen zonder magnetron, voeg ik ook de ovenbereiding toe.

mok met glutenvrije mugcake op lepel

Ingrediënten

  • 4 eetlepels amandelmeel (of ander glutenvrij meel)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 3 eetlepels melk naar keuze
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie (of boter)
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels erythritol (of andere suikervrije zoetstof, zoals stevia of monk fruit of juist helemaal weglaten)
  • Optioneel: een klein handje suikervrije chocoladedruppels of gehakte suikervrije chocolade

Bereidingswijze

  1. Meng de droge ingrediënten: Neem een grote mok of een ovenbestendig kopje en meng daarin het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, zout en erythritol met een vork of kleine garde.
  2. Voeg de natte ingrediënten toe: Voeg de melk, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe aan het droge mengsel. Roer alles goed door tot je een glad beslag hebt.
  3. Optioneel: Voeg de suikervrije chocoladedruppels of gehakte chocolade toe en roer ze door het beslag.
  4. Bak de mug cake in de magnetron: Zet de mok in de magnetron en bak op hoge stand voor ongeveer 1 tot 1,5 minuut. De cake moet gerezen zijn en stevig aanvoelen, maar nog een beetje zacht in het midden. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de sterkte van je magnetron.
  5. Of bak de mug cake in de oven: Verwarm de oven voor op 175°C. Zet de mok of het ovenbestendige kopje op een bakplaat en bak de cake ongeveer 12-15 minuten, of tot de cake gerezen is en stevig aanvoelt.
  6. Geniet direct: Laat de mug cake een minuutje afkoelen (het is heet!), en geniet dan direct uit de mok. Voor extra verwennerij kun je er nog een lepel suikervrije slagroom of een beetje gesmolten suikervrije chocolade overheen doen.

Ik ga lekker genieten van een warme kop thee en deze heerlijke mug cake op de bank. Fijne avond!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje