Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Twee hartlollies

Romantisch glutenvrij diner voor twee

Uiteten gaan is heerlijk, een pure verwennerij in een andere omgeving dan thuis en lekker genieten van elkaar. Toch kan het ook heel fijn zijn om thuis een romantisch diner voor twee te organiseren. En kook je samen? Dan geeft dat ook nog eens een romantisch tintje. Vandaag is het Valentijnsdag en speciaal voor deze gelegenheid heb ik een 3-gangen diner samengesteld. De recepten zijn makkelijk te maken, zodat je daarna nog alle tijd hebt voor een romantische film samen op de bank. Dus breng de kinderen een nachtje bij opa en oma en geniet even van elkaar.

Voorgerecht: Glutenvrije bieten carpaccio met geitenkaas, walnoten en rucola

Ingrediënten:

  • 300 g rauwe bieten, geschild en in dunne plakjes
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g rucola
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schik de plakjes bieten op een serveerschaal, zodat ze elkaar iets overlappen.
  2. Verkruimel de zachte geitenkaas gelijkmatig over de bietenplakjes.
  3. Strooi de grof gehakte walnoten over het geheel en voeg de rucola toe.
  4. Drizzle de extra vierge olijfolie en balsamicoazijn over de salade.
  5. Breng op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur.
  6. Serveer direct en geniet van deze unieke en heerlijke glutenvrije carpaccio van bieten met geitenkaas, walnoten en rucola.

Deze carpaccio geeft een smaakvolle en gezonde draai aan de traditionele versie en is perfect voor een lichte en voedzame maaltijd.

Hoofdgerecht: Geroosterde zalm met citroen-dille saus, geroosterde groenten en aardappeltjes

Ingrediënten:

  • Zalm:
    • 2 zalmmoten (ongeveer 150 g per stuk)
    • 1/2 citroen, in plakjes gesneden
    • Verse dille, fijngehakt
    • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Citroen-dille saus:
    • 60 ml Griekse yoghurt
    • Sap van 1/2 citroen
    • 1 eetlepel fijngehakte dille
    • Zout en peper naar smaak
  • Geroosterde groenten en aardappeltjes:
    • 250 g gemengde groenten (bijv. wortelen, broccoli, paprika), in stukjes
    • 250 g kleine aardappeltjes, gehalveerd
    • 15 ml olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Gedroogde tijm en rozemarijn (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de groenten en aardappeltjes met 15 ml olijfolie, zout, peper en eventueel gedroogde tijm en rozemarijn. Verspreid ze op een bakplaat.
  3. Leg de zalmmoten op een andere bakplaat, breng op smaak met zout en peper, en leg de plakjes citroen er bovenop.
  4. Rooster de groenten en aardappeltjes in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Plaats de zalmmoten in de oven gedurende de laatste 12-15 minuten van de baktijd, afhankelijk van de dikte van de zalm.
  5. Terwijl de zalm en groenten in de oven staan, maak je de citroen-dille saus door de Griekse yoghurt, citroensap, fijngehakte dille, zout en peper te mengen.
  6. Haal de geroosterde zalm en groenten uit de oven, serveer met een royale lepel citroen-dille saus en garneer met extra verse dille.

Eigenlijk een heel standaard recept, maar blijft zo lekker en nog een vrij lichte maaltijd waardoor er nog een beetje ruimte overblijft voor een dessert.

Dessert: Glutenvrije chocoladetaart met aardbeien

Ingrediënten:

  • Voor de taart:
    • 200 g glutenvrije bloem
    • 100 g pure chocolade, gesmolten
    • 150 g boter, op kamertemperatuur
    • 150 g witte suiker
    • 3 eieren
    • 1 theelepel glutenvrije bakpoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de topping:
    • Verse aardbeien, gehalveerd
    • Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een ronde taartvorm (ongeveer 20 cm diameter) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. In een grote kom, klop de boter en suiker samen tot een luchtige consistentie.
  4. Voeg één voor één de eieren toe, kloppend na elke toevoeging. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en meng goed.
  5. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron en voeg deze toe aan het beslag.
  6. Zeef de glutenvrije bloem en bakpoeder boven het beslag en vouw het voorzichtig in tot alles goed gemengd is.
  7. Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
  8. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  9. Garneer de afgekoelde taart met gehalveerde aardbeien en bestrooi eventueel met poedersuiker.

Dit dessert maakt de avond compleet. Geniet van een hele fijne avond samen!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje