Zoeken
Sluit dit zoekvak.
schaaltje vol glutenvrije pepernoten

Super makkelijk recept voor glutenvrije pepernoten

Op een druilerige woensdagmiddag zoals deze, is bakken het leukste wat je kunt doen. En omdat Sinterklaas er bijna is, heb ik hieronder een makkelijk recept voor pepernoten gezet. Deze glutenvrije pepernoten zijn heerlijk en perfect om samen met kinderen te maken. Ze kunnen zelfs helpen bij het maken van de kleine deegballetjes. Geniet van deze traditionele Sinterklaaslekkernij!

Ingrediënten:

  • 125 gram glutenvrij meel (bijvoorbeeld rijstmeel of een glutenvrije bloemmix)
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Meng het glutenvrije meel, speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
  3. In een andere kom klop je de boter en bruine suiker samen tot een romig mengsel.
  4. Voeg het meelmengsel toe aan het boter-suikermengsel en kneed alles goed samen tot je een deeg hebt.
  5. Rol kleine balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een knikker.
  6. Plaats de deegballetjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat met de achterkant van een lepel.
  7. Bak de glutenvrije pepernoten in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  8. Laat de pepernoten afkoelen op een rooster.
een glutenvrije pepernoot in hand

Wil je luxe pepernoten, dan is het lekker om de afgekoelde pepernoten in gesmolten chocolade te dippen, yummie!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje