Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Super makkelijke glutenvrije appelkruimel

Oke, ik heb het al over Sinterklaas gehad en al een aantal Sinterklaasgerechten met je gedeeld. Maar we zitten nog steeds volop in de herfst en als ik aan de herfst denk, denk ik aan een warme appeltaart. Vooral met dit druilerige weer, heb ik hier enorm veel zin in. Waar ik geen zin in heb vandaag is lang in de keuken staan, dus voìla, lees hier mijn super snelle appelkruimel. Voor dit glutenvrije recept gebruik je een mix van glutenvrije meelsoorten, zoals rijstmeel en amandelmeel, om die heerlijk krokante en knapperige kruimels te creëren. Snijd verse appels in dunne plakjes en meng ze met kaneel en suiker voor die klassieke smaak. Bak tot de kruimellaag goudbruin is en je huis gevuld is met de geur van de herfst.

Ingrediënten:

  • 150 g glutenvrij meel
  • 50 g amandelmeel
  • 200 g suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 g boter (koud en in blokjes)
  • 4 appels (geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een taartvorm met bakpapier.
  2. Meng het glutenvrije meel, amandelmeel, suiker en kaneel in een kom.
  3. Voeg de koude boter toe en kneed met je handen tot er kruimels ontstaan.
  4. Bedek de bodem van de taartvorm met de helft van het kruimelmengsel en druk stevig aan.
  5. Verdeel de plakjes appel gelijkmatig over de bodem.
  6. Strooi de rest van het kruimelmengsel over de appels.
  7. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de appels zacht zijn.
  8. Laat de taart afkoelen en snijd in plakjes. Geniet van je glutenvrije appelkruimeltaart!

Deze taart komt nu bij ons uit de oven en gaan we het weekend mee inluiden. Vergeet niet die goede dot slagroom en een kop smaakvolle thee. Fijn weekend!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje