Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Glutenvrije gebakken banaan met gesmolten chocolade en nootjes

Tof toetje: Gebakken banaan met noten en chocolade

Krijg je eters en heb je wat dessert inspiratie nodig? Dan is dit een topper! Super simpel en vol smaak. Dit eet ik zelf ook graag ’s avonds om acht uur op de bank als ik aan het Netflixen ben. Dus na het eten niet gelijk dit toetje nemen, maar wacht tot het wat later op de avond is. Voelt als een mega traktatie na een lange dag en is nog redelijk verantwoord. Ik zeg win-win situatie.

banaan met gesmolten chocolade en nootjes

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 25 gram gehakte noten naar keuze (bijv. walnoten, amandelen)
  • 25 gram gehakte pure, melk en/of witte chocolade

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de banaan en snijd in de lengte doormidden.
  3. Plaats de banaan op een bakplaat met bakpapier.
  4. Strooi de gehakte noten en chocolade gelijkmatig over de banaan.
  5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10-15 minuten of totdat de chocolade gesmolten is en de noten geroosterd zijn.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de gebakken bananen even afkoelen.
  7. Serveer warm en geniet van de heerlijke combinatie van zachte banaan, knapperige noten en gesmolten chocolade.
  8. Wil je het nog decadenter? Serveer er dan nog een bolletje ijs bij.

Dit recept vereist slechts drie ingrediënten en is snel te bereiden. Het is super smakelijk… en mega lekker

Fijne woensdag!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje