Zoeken
Sluit dit zoekvak.
glutenvrije venkel bleekselderij salade

Venkel & bleekselderij power bowl

Drukke week? Dan heb je geen zin in ingewikkeld gedoe, maar wél in iets lekkers en gezonds. Deze snelle venkel bleekselderij power bowl is echt een topper! Binnen 15 minuten staat-ie op tafel, boordevol smaak en ideaal voor een lekkere lunch voor twee of een easy diner voor één.

Ik maak dit recept regelmatig voor mezelf als lunch, want dan heb ik meteen een portie voor morgen. Mealpreppen vind ik een fantastisch iets, omdat het me zoveel tijd doordeweeks bespaard.

En wat doe je met die restjes?

Je houdt waarschijnlijk wat bleekselderij en peterselie over. Weggooien? Echt niet! Ik maak er een simpele groene smoothie van, waar ik nog een paar dagen van kan genieten. Voor 1 smoothie heb je nodig:

  1. Eén appel
  2. Bleekselderij (1-2 stengels)
  3. Peterselie (handjevol)
  4. Water (net genoeg om te blenden)

Even mixen en hop, een extra vitamineboost voor de dag!

bleekselderij, venkel, gehakt, bouillonblokje en peterselie op een rode achtergrond

Goed voor je lever en de rest van je lijf!

Naast dat deze bowl snel klaar is, geef je je lichaam er een flinke oppepper mee. Wist je dat 1 op de 4,5 mensen tegenwoordig een vervette lever heeft? Ja, dit stond laatst nog in het nieuws en eerlijkgezegd schrok ik daar wel een beetje van. Gelukkig ondersteunen de bovenstaande ingrediënten je lever op een natuurlijke manier:

  1. Bleekselderij helpt vocht af te drijven.
  2. Venkel ondersteunt je spijsvertering en voorkomt een opgeblazen gevoel.
  3. Peterselie zit vol antioxidanten en werkt ontstekingsremmend.

Oke, nu zullen we eens naar het echte recept gaan:

Wat heb je nodig? (voor 2 lunchporties of 1 diner + mealprep)

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 55 g gehakt (rund, kip of vega)
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 handje verse peterselie
  • 50 ml kookvocht
  • Optioneel: geraspte kaas (voor de kaasliefhebbers onder ons)

Zo maak je het:

  1. Snijd de bleekselderij en venkel in kleine stukjes.
  2. Breng een pan met water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
  3. Voeg de groenten en toe en kook ze 7-9 minuten tot ze lekker zacht zijn.
  4. Bak ondertussen het gehakt rul in een droge koekenpan.
  5. Giet de groenten af, maar bewaar 50 ml van het kookvocht.
  6. Meng de groenten met het gehakt, de venkelzaadjes en het achtergehouden vocht.
  7. Scheur de peterselie in grove stukken en strooi erover.
  8. Optioneel: Gooi er lekker wat geraspte kaas overheen als je net zo’n kaasmonster bent als ik.

Met dit hapje regelmatig op het menu hou jij jezelf super gezond! Dus ga snel deze gezonde bowl maken en vergeet niet die extra portie voor morgen.

Ben je meer een soeptypetje? Dan is deze soep een aanrader!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje