Zoeken
Sluit dit zoekvak.
glutenvrije watermeloen feta salade

Haal de lente in huis met deze verfrissende feta-watermeloen salade

Dit is mijn favoriete lunch op dit moment. Lekker verfrissend en vullend door de feta. Van dit soort dagen kan ik ontzettend genieten, zelfs als ik aan het werk ben. Achter ons gebouw hebben we een picknicktafel en ondanks dat het op een industrieterrein staat, is het heerlijk vertoeven daar. Zonnebril, zonnebrand en lunch mee en ik ben even voor een halfuurtje met vakantie. Dit recept is super makkelijk te bereiden en vind je het toch te veel werk ’s morgens? Dan maak je het de avond van te voren. Als ik voor deze optie kies, dan doe ik de feta en watermeloen wel in aparte bakjes om het lekker te houden. Ga jij ook voor een halfuurtje vakantie vandaag met dit recept?

Ingrediënten:

  • 300 gram watermeloen (zonder pitjes, in blokjes gesneden)
  • 100 gram feta kaas (verkruimeld)
  • 10 verse muntblaadjes (fijngehakt)
  • 1 eetlepel olijfolie (15 ml)
  • Het sap van een halve limoen (ongeveer 15 ml)
  • Een snufje zout
  • Een snufje zwarte peper

Bereidingswijze:

Voorbereiding van de ingrediënten:

  1. Snijd de watermeloen in blokjes van ongeveer 2 cm groot.
  2. Verkruimel de feta kaas.
  3. Hak de muntblaadjes fijn.

Mengen:

  1. Doe de watermeloenblokjes in een grote mengkom.
  2. Voeg de verkruimelde feta en de gehakte munt toe.
  3. Drizzle de olijfolie en het limoensap over de ingrediënten.
  4. Breng op smaak met een snufje zout en zwarte peper.

Serveren:

  1. Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de feta en munt goed verdeeld zijn.
  2. Serveer de salade direct, of koel deze nog even in de koelkast als je een extra frisse ervaring wilt.

Deze combinatie van zoete watermeloen met zoute feta en frisse munt zorgt voor een heerlijke, hydraterende en voedzame lunch. Geniet ervan!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje