Zoeken
Sluit dit zoekvak.
glutenvrije herfstkoekjes

Verrukkelijke glutenvrije herfstkoekjes en bakplezier met de kinderen

Wanneer het weer koeler wordt, is er niets beters dan knapperige, aromatische koekjes. Dit recept gebruikt een mengsel van herfstige kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en piment om een warme, gezellige smaak te creëren. Nog makkelijker? Dan kun je in plaats van de losse kruiden ook koekkruiden gebruiken. Gebruik glutenvrije bloem en voeg wat geraspte appel toe voor extra vocht en smaak. Met een beetje knapperige buitenkant en een zachte binnenkant zijn deze koekjes een ware traktatie.

Ingrediënten:

  • 200 g glutenvrij meel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel piment
  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g suiker
  • 1 ei

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het glutenvrije meel en de specerijen in een kom.
  3. In een andere kom, klop de boter en suiker samen tot het mengsel licht en luchtig is.
  4. Voeg het ei toe en klop tot het goed gemengd is.
  5. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.
  6. Rol het deeg uit op een met glutenvrij meel bestoven oppervlak en snijd koekjes in de gewenste vorm.
  7. Plaats de koekjes op de bakplaat en bak ze gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  8. Laat de koekjes afkoelen voordat je ervan geniet.

Deze koekjes maak ik graag met de kinderen. Super makkelijk én lekker! Nog leuker als je dan ook nog eens koekvormpjes gebruikt. En wil je een volle middag plezier met de kinderen? Laat ze de koekjes na het afkoelen versieren. Gebruik dan eerst wat glazuur alvorens met sprinkels, chocolade druppels, suikeroogjes of bloemen te versieren. Wil je nadien ook nog een redelijk schone keuken hebben? Gebruik dan ovenschalen met een rand, dan wordt er niet veel geknoeid. Veel plezier!

glutenvrije koekjes in de vorm van bladeren

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje