Sommige ochtenden vragen gewoon om iets bijzonders. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op ontbijt dat voelt als een mini-feestje, maar dan wel gezond.
Deze glutenvrije chunky monkey wafels zijn precies dat: gezond, makkelijk te maken en zo lekker dat je bijna vergeet dat ze ook nog verantwoord zijn.
Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen gezond eten, maar ik ga ze ook niet alles ontzeggen. Er moet ruimte blijven voor snacks, chocolade en genieten. En juist daarom sta ik vaak in de keuken te experimenteren met gezondere varianten. Zo zijn deze wafels ontstaan en mijn dochter is er helemaal gek op!
Ik maak ze meestal in één keer voor meerdere dagen en vries ze in. ’s Morgens haalt ze er dan een paar uit, even in de oven en klaar. Zo begint ze haar dag met iets wat voelt als een traktatie, maar waar ik als moeder blij van word.
En begrijp me niet verkeerd niet elk ontbijt hoeft eruit te zien als een taart of een stapel wafels. Maar een beetje variatie in je ontbijt is wel leuk en goed voor je.
Dus ik zeg volmondig ja tegen yoghurt met fruit, een goed belegde glutenvrije boterham, een omelet vol groente, een warme kom havermout, een frisse chiapudding, een kleurrijke fruitbowl, gezonde pannenkoeken én natuurlijk deze glutenvrije chunky monkey wafels.
Het draait allemaal om balans. Eten met plezier, weten wat goed voelt voor je lichaam en vooral: genieten van het leven, ook als je glutenvrij eet.


Wat heb je nodig (voor 4 wafels)
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 6 flinke eetlepels glutenvrij havermeel
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- Choco chunks van No Sugar Daddies
Tip: smelt het hele pak choco chunks au bain marie en giet het in een mal zodat je er een reep van maakt. Als het hard is, snijd ik er grove blokjes van veel lekkerder dan kleine stukjes.
Zo maak je deze glutenvrije chunky monkey wafels
- Prak de banaan in een kom.
- Voeg de eieren toe en klop het luchtig door elkaar.
- Voeg het havermeel, bakpoeder en zout toe.
- Meng alles goed en roer de choco chunks erdoor.
- Bak de wafels in een ingevet wafelijzer tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer warm met wat plakjes banaan, een lepel kokosyoghurt of gewoon puur net waar je zin in hebt.
Waarom deze wafels zo goed voor je zijn
- Glutenvrij en vezelrijk: havermeel houdt je darmen gezond en zorgt voor een verzadigd gevoel.
- Geen toegevoegde suikers: de banaan geeft natuurlijke zoetheid.
- Eiwitrijk: door de eieren blijf je langer vol.
- Chocolade met voordelen: pure chocolade bevat antioxidanten en magnesium, goed voor je humeur.
Een gezond ontbijt is de basis voor een energieke start van de dag en zeker als je glutenvrij eet.
Variaties die ik ook vaak maak
- Voeg blauwe bessen of aardbeien toe aan het beslag.
- Meng er een eetlepel amandelpasta of pindakaas doorheen.
- Strooi wat gehakte walnoten of pecannoten bovenop.
- Serveer met kokosyoghurt en een snuf kaneel.
Mealprep-tip voor drukke gezinnen
Maak een dubbele portie en vries de wafels per twee stuks in.
Op drukke ochtenden hoef je ze alleen kort op te warmen in de oven of broodrooster.
Ideaal als ontbijt, tussendoortje of lunch voor onderweg. Zo eet je de hele week gezond en glutenvrij zonder stress.
Lees ook: Fluffy eislices met kaas, bacon en bosui voor nog meer ontbijt inspiratie. Of deze blog voor supersnelle ontbijtrecepten.

Over de chocolade
De choco chunks van No Sugar Daddies zijn 100% glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en zo lekker dat je ze waarschijnlijk vaker gaat gebruiken. Ze smelten goed en geven net die “chunky” bite die deze wafels onweerstaanbaar maakt.
Mijn ochtend vanmorgen
Vanmorgen stond ik vroeg in de keuken met een kop gemberthee en dit recept. Binnen tien minuten rook het hele huis naar banaan en chocolade.
Terwijl de rest nog aan het opstarten was, at ik mijn warme glutenvrije chunky monkey wafel. Even een momentje voor mezelf en precies daarom hou ik van dit soort recepten.

Ga jij ze ook maken?
Laat het me weten op Instagram en tag mij met jouw versie van de glutenvrije chunky monkey wafels.
Ik deel jouw creatie graag in mijn stories.