In de bibliotheek kwam ik het boek Glutenvrij Koken en Bakken van Frédérique Jules tegen. Het is een inspirerend kookboek voor iedereen die glutenvrij moet eten, maar waar je wel tijd voor moet hebben. Met meer dan 65 recepten biedt het volop variatie voor ontbijt, lunch, diner en desserts.
Inhoud en Recepten
Het boek bevat een mix van hartige en zoete gerechten. Zo leer je glutenvrij brood bakken, heerlijke muffins maken en geniet je van hoofdgerechten zoals gnocchi met salie of gebakken kabeljauw met citroenrijst. Ook zijn er verrassende desserts, zoals cheesecake en polenta-sinaasappeltaart.
Pluspunten
De recepten zijn duidelijk uitgelegd en ondanks dat je ziet dat het een ‘ouder’ boek is, is het boek voorzien van prachtige foto’s, waardoor je direct zin krijgt om aan de slag te gaan. Daarnaast vind je in het boek praktische informatie over glutenvrije meelsoorten en ingrediënten, wat vooral handig is voor beginners.
Minpunten
Sommige recepten vereisen speciale ingrediënten die niet altijd makkelijk verkrijgbaar zijn. Ook bevatten veel gerechten veel ingrediënten waardoor het voor bepaalde doelgroepen, zoals drukke gezinnen, niet zo geschikt is.
Eindoordeel
Dit kookboek is een aanrader voor iedereen die glutenvrij wil koken en bakken, maar voor drukke gezinnen vind ik het niet direct geschikt. Je moet wel tijd vinden om iets met het boek te kunnen doen. Aan de andere kant vind ik het een fijn boek, vanwege de duidelijke uitleg van de glutenvrije ingrediënten en basisrecepten. Het biedt inspiratie en helpt je op weg met duidelijke instructies. Let wel op dat je soms extra moeite moet doen om bepaalde ingrediënten te vinden en dat veel recepten niet één, twee, drie gemaakt zijn.