Zoeken
Sluit dit zoekvak.
glutenvrije pannenkoeken

Glutenvrije pannenkoeken op het strand en waarom jij dit ook wil proberen

Sommige ideeën zijn zo simpel dat je denkt: waarom heb ik dit nooit eerder gedaan? Zo’n moment had ik dus heel wat zomers geleden, toen we op het strand in ’s Gravenzande een verjaardag vierden van onze oude buren met pannenkoeken op het strand. Ja, echt. Geen fancy salade of ingewikkelde wraps. Gewoon… glutenvrije pannenkoeken op het strand, op een stokje. En eerlijkgezegd is dat het leukste wat ik ooit op een strand heb gegeten, het was echt een feestje.

vrouw die pannenkoeken op het strand eet

Een feestje op een stokje

Onze vroegere buren hebben zes kinderen en nodigden ons een keer uit om de verjaardag van één van hen te vieren op het strand. Samen met hun opa, oma en ooms, de hele bubs was erbij. En wij mochten mee vieren, superleuk!

Terwijl de kinderen half begraven lagen in het zand en de volwassenen lekker aan het kletsen waren,, kwam er ineens een enorme schaal met spiesjes tevoorschijn. En niet met vlees, maar met opgerolde pannenkoeken aan een spiesje! Ik stond serieus even te kijken. Zo leuk. Zo simpel. Zo lekker. Het zag er super feestelijk uit en met poedersuiker en stroop natuurlijk helemaal een hit. En toen ik er eentje proefde dacht ik: dit ga ik onthouden, top idee.

Dat idee is me dus altijd bijgebleven. En inmiddels heb ik het idee helemaal eigen gemaakt. Dank je wel buuf!

Glutenvrije pannenkoeken: altijd een goed idee

Sindsdien neem ik pannenkoeken overal mee naartoe. Op vakantie, tijdens een picknick, als lunch tijdens een dagje uit of gewoon thuis tijdens het vieren van een feestje. En het grappige is dat zowel kinderen als volwassenen er blij van worden, omdat het er gewoon zo leuk uitziet.

De glutenvrije pannenkoekenmix van Koopmans is mijn favoriet. Die is regelmatig in de aanbieding bij Albert Heijn, dus ik zorg altijd dat ik een pak in huis heb. Je hoeft er alleen melk en eieren aan toe te voegen, check even de verpakking voor de precieze verhoudingen.

opgerolde pannenkoeken op een spiesje

Glutenvrije Pannenkoeken op Spiesjes: zo maak je ze

Ingrediënten (voor ongeveer 10 pannenkoeken):

Benodigdheden:

  • Satéprikkers of snackspiesjes
  • Vers fruit: aardbeien, banaan, blauwe bessen
  • Poedersuiker of stroop (optioneel)

Zo doe je het:

  1. Meng de mix met de melk en eieren tot een glad beslag (zie verpakking).
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken.
  3. Laat ze afkoelen en rol ze op als een wrap.
  4. Snijd ze in stukjes van 3 à 4 cm en prik ze op een satéprikker, afgewisseld met fruit.
  5. Bewaar ze in een afgesloten bak in de koelkast of koelbox, klaar voor onderweg!

Waarom ik hier fan van ben:

  • Het ziet er feestelijk uit zonder dat je uren in de keuken staat.
  • Kindvriendelijk en glutenvrij = mama blij, kind blij.
  • Goedkoop in vergelijking met al die glutenvrije kant-en-klaar snacks.
  • Makkelijk mee te nemen: strand, dierentuin, pretpark, vakantiehuisje.
  • Je kunt eindeloos variëren: zoet, hartig, met groente of fruit.

Serveer erbij:

  • Komkommersticks, worteltjes, paprika, bleekselderij
  • Kleine tomaatjes of druiven op een prikkertje
  • Smoothie of gewoon water met munt en aardbei

Zo maak je van een simpele lunch een mini-feestje, zelfs op een campingtafel.

Vakantietip (ja, dit wil je onthouden)

Ben je straks in een huisje of op een camping en denk je: wat gaan we eten wat iedereen lust én glutenvrij is?
Dit dus.
Neem een pak pannenkoekenmix mee, wat eieren en melk, en je bent altijd safe. En het voelt toch net iets gezelliger dan een droge cracker met kaas.

Laat jij me weten als je het ook probeert?

Laat me vooral weten of jij ook zulke handige glutenvrije meeneemideeën hebt, ik deel jouw tips graag op mijn Instagram: @glutenvrijmaaktmeblij

Glutenvrij is niet moeilijk. Gewoon een kwestie van weten wat werkt. En dit werkt. Dus: bak ze, rol ze, prik ze… en geniet!

Ben je toch liever van de wafels? Dan is dit recept een aanrader!

Liefs, Desiree

Deel dit bericht!

Meer inspiratie

Winkelmandje